Aquest serà un Sant Jordi especial i singular. La situació actual no permet celebrar una diada convencional a la recerca de llibres i roses per a les persones estimades. Per aquest motiu l’Ajuntament de Prats anima als pradencs i pradenques perquè aquest 23 d’abril se sumin a la iniciativa de celebrar Sant Jordi des de casa, a través d’un conjunt d’activitats que es podran seguir des del web municipal i des del canal youtube, com ja es fa des de l’inici del confinament amb la iniciativa Prats Sofà.

Entre les diverses propostes hi ha tallers d’Eli Dealbert i Marc Sangrà i la Sandra Casamartina i el Txiki, demostracions amb Xavi Nualart, recitals de poesia amb Ada Vilaró, presentacions de llibres a càrrec d’autores i autors del Lluçanès i del país i una activitat de contacontes creatiu amb l’il·lustradora infantil Patricia Cornellana.

Les diferents iniciatives es podran seguir en directe, i també es podran visionar més endavant, al mateix canal youtube de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès.

Per altra banda, a les 12 del migdia es proposa tots els nens i nenes i famílies de poble que surtin als balcons, terrasses, jardins i finestres per cantar junts una cançó en honor a la llegenda de Sant Jordi i una en honor a la rosa, el llibre i l’amor, també protagonistes d’aquest dia. Una proposta que també es farà a la resta de pobles del Lluçanès, gràcies a la coordinació de les escoles i els diversos ajuntments i el Consorci.

A més, s’anima a sortir disfressats de dracs, cavallers, princeses o elements vinculats amb Sant Jordi.
Des de l’Ajuntament  també s’anima a engalanr els balcons amb senyeres, roses, fragments literiars i ornaments relacionats amb la Diada de Sant Jordi.

 

Omplim instagram de l’essència de Sant Jordi

Enguany no es podrà sortir, com és habitual, per omplir els carrers del poble de roses i llibres. Per això des de l’Ajuntament es proposa que s’omplin les xarxes amb l’essència d’aquesta diada mitjançant el primer concurs literari i de fotografia Sant Jordi a través d’Instagram.

Les fotografies a presentar en concurs han de traslladar la imatge d’un Sant Jordi confinat, amb imatges que reflecteixin la tradició i la seva celebració des de casa, i anar acompanyades d’un text que també optarà a premi.

Entraran a formar part del concurs totes aquelles persones que publiquin fotografies a Instagram amb l’etiqueta #SantJordiPrats2020, i que segueixin i mencionin el perfil @pratsdellucanes. Per poder-hi participar caldrà tenir un compte en aquesta xarxa social, el perfil haurà de ser públic, i respectar les condicions d’ús d’aquesta xarxa. El concurs comença el dilluns 20 d’abril i acaba a el 23 d’abril.

El regidor de Cultura, Jordi Batriu, explica que hi haurà dos premis. El de millor fotografia, que reflecteixi millor l’essència d’aquesta diada excepcional, i el de millor microtext que acompanyi la fotografia. Les dues persones que guanyin obtindran un lot de llibres i un roser. 

Llibres i roses a domicili

Tot i que l’actual situació d’alarma no permet obrir les portes a llibreries i floristeries, els establiments del poble que s’indiquen a sota lliuraran llibres i roses a domicili. Això sí, cal fer l’encàrrec amb anterioritat.

Comanda de roses

Comanda de llibres