El proper dissabte, 14 de novembrePrats de Lluçanès acollirà la tercera edició de la Fira de la Coca i la Llonganissa que omplirà els carrers del centre amb parades de coca, llonganissa i artesania alimentària.

Durant la jornada, es comptarà amb promocions especials de la Unió de Botiguers i Comerciants de Prats (UBIC) que oferiran degustacions gratuïtes per comprar als establiments adherits a l’entitat. A més, també hi haurà diferents activitats pensades per a tots els públics.

A les 11h, al Centre de dia-Espai Social, els més menuts tornaran a viatjar amb l’actriu Lali Barenys amb El viatge de la Cocallonga.

A les 11:30h i a les 19:00h, davant de Cal SillerDavid Gomis oferirà un maridatge per trobar quin és el vermut idoni o el vi dolç més adient per combinar amb la coca i la llonganissa. Per poder-hi participar, es recomana fer reserves amb anterioritat a fires@pratsdellucanes.cat o a l’Ajuntament de Prats en horari d’oficina. Unes cates maridades que tindran un cost de 5 euros.

Des de la regidoria de Promoció del municipi, encapçalada per Montserrat Juvanteny, s’explica que la tercera edició d’aquesta fira s’ha fet coincidir amb el Festival Itinerànciesper fomentar la unió entre cultura, artesania local i diferents aspectes del poble.

Així a les 15:30h, tothom qui ho vulgui podrà participar a La bellesa de veure i sentir que començarà a la plaça de l’Església i en què s’explorarà el territori amb una mirada, nova i creativa per aprendre a viure i a sentir la petita bellesa del nostre paisatge quotidià amb la participació de la Coral Sant Jordi, l’Escola FEDAC, l’Escola LluçanèsAda Vilaró i Josep M. Cols.

A les 18:00h, la plaça Nova, acull el berenar de coca i llonganissa per a tothom i el ball de la Cocallonga amb el Txiki.

Durant aquest berenar s’entregaran els premis del primer concurs de coques casolanesde la que podeu llegir-ne les bases aquí.

Al llarg de tot el dia, pels carrers del poble, es podrà veure l’exposició fotogràfica Com fem la coca i la llonganissa a Prats?, una visió de com es fan aquests productes als establiments del nostre poble, a càrrec dels Amics de Robert Capa i amb la col·laboració de l’empresa pradenca Manipulacions de fusta SL.

La mateixa exposició es podrà veure des del dimarts, 17 de novembre, fins el dilluns, 23 de novembre, a la Sala Cal Bach, en horari d’oficina.