Tens dubtes sobre si pots ajornar els pagaments del teu lloguer? Vols conèixer les opcions per demanar microcrèdits bancaris? Coneixes els ajuts que pots sol·licitar? Necessites saber si pots demanar una moratòria per la teva hipoteca?

Arran de l’Estat d’alarma decretat pel Govern espanyol a causa de la pandèmia de la Covid-19 s’han aprovat un seguit de mesures per atendre a les dificultats que es puguin tenir en el manteniment i el pagament de l’habitatge derivades d’aquesta situació.

Per això, s’ha reforçat el servei de l’Assessoria d’habitatge, gratuït i en línia, per orientar a la ciutadania que té dificultats o no pot fer front a les despeses de l’habitatge, ja sigui en règim de lloguer com de compra, derivades de la pèrdua d’ingressos provocada per la crisi de la Covid-19.

A través d’aquest servei podeu fer arribar les vostres consultes al personal expert sobre les possibilitats d’ajornar els pagaments i demanar microcrèdits bancaris amb interès zero, o sobre els drets de continuar residint a l’habitatge malgrat hi hagués una extinció del contracte de lloguer o un judici de desnonament.

En cas de no arribar a un acord amb els propietaris dels immobles, l’Ajuntament de Prats disposa de formularis de validesa legal per deixar per escrit els pactes que puguin sorgir entre les dues parts. Les persones que necessitin aquests formularis, poden contactar amb l’Ajuntament i se’ls hi facilitaran al més aviat possible.

D’altra banda, els grans propietaris —empreses, bancs o particulars, que tinguin 10 o més habitatges —estarien obligats a arribar a un acord.

El Consell Comarcal d’Osona s’ofereix també per fer de mediador en cas de no arribar a cap acord entre les parts.

Podeu consultar les preguntes més freqüents en matèria d’habitatge i les mesures urgents durant la Covid-19 a la Guia Joves i Habitatge.

Consulteu el recull de preguntes i respostes freqüents sobre els drets dels arrendataris en relació als contractes de lloguer o hipoteca, elaborat pel Consorci d’Osona de Serveis Socials.