L’Ajuntament de Prats aposta per promoure la masoveria urbana com una de les vies per garantir el dret a l’habitatge. Aquest projecte que s’està desplegant pel Lluçanès i Osona és una fórmula que pot tenir bons resultats al municipi, segons declara el regidor d’Habitatge, Ferran Chacón.

La idea és que el propietari d’un edifici o habitatge desocupat cedeixi el dret a viure en la seva propietat a una persona o grup de persones que a canvi de no pagar lloguer, es comprometen a reformar i/o mantenir l’habitatge en bones condicions.

És un sistema que beneficia a ambdues parts: d’una banda, permet ampliar les alternatives a l’habitatge i per l’altre, li brinda l’oportunitat al propietari de garantir que la seva propietat rep un manteniment.

L’Ajuntament fa una crida per buscar persones propietàries d’immobles interessades en el projecte. El consistori pradenc, a través del tècnic del Consorci del Lluçanès, oferirà assessorament i informació a les persones interessades. Les persones interessades poden contactar amb l’ajuntament per correu: ajuntament@pratsdellucanes.cat o al telèfon 93 856 01 00.