La pluja va cedir i va permetre celebrar el 30 aniversari dels Gegants de Prats de Lluçanès, el Vicenç i l’Àgata, en un trobada gegantera amb un recorregut més curt del previst però amb la presència del Foment i la Cultura, els Gegants de Catalunya, que van acompanyar la vintena de colles assistents el passat dissabte, 18 de juny.

Els Gegants de Prats de Lluçanès i de Catalunya a la plaça Nova

D’aquesta manera, centenars de persones van sortir al carrer per acompanyar la cercavila gegantera que va finalitzar a la plaça Nova amb una ballada final dels gegants convidats i que va seguir amb un sopar geganter que degut a les inclemències meteorològiques va canviar d’ubicació, passant de la plaça de la Roca Xica a la Sala Polivalent municipal i la nau cedida per l’empresa Graves i Construccions Castellot al Polígon Industrial de les Saleres.

Segona trobada de les Colles Castelleres de la Gavarresa

No va ser l’únic acte de foment de les tradicions catalanes del cap de setmana i és que la plaça Vella va acollir la segona trobada de les Colles Castelleres de la Gavarresa, amb participants d’arrels pradenques, i en què es van congregar els Castellers de Berga, la Colla Castellera de Santpedor i els Picapolls de la Gavarresa d’Artés. Una trobada que va arribar després que el nostre poble no acollís un certamen d’aquestes característiques des de fa anys, explica la regidora de Promoció del municipiMontserrat Juvanteny.

19a Trobada de puntaires al Passeig del Lluçanès

Paral·lelament, al Passeig del Lluçanès, unes 300 puntaires d’arreu de Catalunya es van concentrar per mostrar les seves creacions i elaborar puntes al coixí davant l’atenta mirada de curiosos. Juvanteny agraeix la tasca feta per aquesta associació pradenca que representa el nostre poble més enllà de Catalunya en trobades celebrades a l’Aragó i a la Catalunya Nord.

El mateix dia a la tarda, 21 equips van participar a la quarta jornada del 10è campionat de Bitlles Catalanes, un esport molt vinculat a les tradicions lluçaneses, i que està organitzat pel Consorci del Lluçanès.

Quarta jornada del 10è campionat de Bitlles Catalanes

La música també va tenir un plat fort aquest cap de setmana. Un miler d’assistents van omplir el Pavelló municipal per gaudir de la música en directe d’Antidot Ska BandOques Grasses Obeses amb gent provinent de tot el territori català.

Obeses al Pavelló municipal de Prats de Lluçanès

Des de la regidoria de Promoció del municipi se us convida a particpiar a les Festes de Sant Joan i Elois que viuran el seu plat fort a partir del 23 de juny i que podeu consultar la programació aquí o a través de l’app de Prats de Lluçanès.