La renovada Fira de Santa Llúcia ha sumat una nova edició fent un pas per visibilitzar, encara més, la pagesia i potenciant la participació de productors i productores del territori, s’ha comptat amb una àmplia mostra de cavalls i ponis que ha doblat la participació respecte edicions anteriors, i ha servit per donar la benvinguda a les festes de Nadal.

Començant pel tradicional esmorzar de pagès a la plaça de la Roca Xica organitzat pels Carreters del Lluçanès, la mostra de bestiar equí, boví, aviram i maquinària agrícola, les passejades gratuïtes amb carro per la Fira, les exhibicions de salts amb cavall o el Mercat de Pagès amb productors i productores del territori, la Fira de Santa Llúcia ha reunit una setantena de parades i ha englobat un programa d’actes que ha permès descobrir l’essència de Prats i el Lluçanès.

En aquest sentit, el regidor de Fires, Isaac Romero, ha ressaltat la importància de sumar pagesia, territori, patrimoni i cultura a la tradicional Fira per obrir portes a noves oportunitats de promoció. Romero ha volgut agrair la implicació del personal tècnic i les diverses entitats, associacions i persones que han fet possible una exitosa fira que marca un nou camí a seguir.

Una edició que ha comptat amb la visita institucional de la diputada al Congrés, Laura Borràs, que ha encapçalat el recorregut institucional per les diverses zones de la fira acompanyada de l’alcalde, Jordi Bruch, el regidor de Fires, Isaac Romero, i la resta d’autoritats polítiques i socials. En arribar al poble, Borràs ha signat el llibre d’honor del consistori.

El dia ha estat radiant i ha permès gaudir de totes les activitats previstes, com ara els tallers infantils a la plaça de l’Església, la tirolina solidària de la plaça Nova, les exhibicions de salts de cavalls al camp situat entre l’Escola Bressol La Pitota i Cal Dama o els tastos dels restauradors del Lluçanès. La xaranga Maracuyà ha escampat el seu ritme a tots els espais de la fira amb una cercavila de Nadal.

A les portes de les festes de Nadal, el centre del poble s’ha ambientat amb els diversos concerts de nadales “Oh Happy Nadal” on s’ha pogut escoltar una versió de rumba de la clàssica nadala Fum, Fum, Fum estretament vinculada a Prats. Arbres de Nadal, ornaments, torrons i neules han omplert la plaça de l’Església amb un nou i màgic Mercat de Nadal, molt concorregut durant tot el matí, que s’estendrà també als dies 21, 22, 23 i 24 de desembre.

El mirador del passeig del Lluçanès ha acollit la presentació del llibre “Tota la veritat. La crònica definitiva dels dies decisius del Procés” conduïda pel periodista pradenc Ferran Vila amb els periodistes Marc Martínez Amat, cap de política de RAC1, Ferran Casas, subdirector de Nació Digital i Odei A. Etxearte, periodista de Vilaweb.

D’altra banda, les activitats solidàries per la Marató de TV3 van sumar 185 euros que es destinaran a la investigació de les malalties minoritàries.

Els actes previs a la fira, però, ja van començar dissabte amb la jornada tècnica “Elements claus per a la creació de productes turístics eqüestres”, on es van presentar eines per elaborar rutes de turisme eqüestre al nostre territori a una trentena de persones  i que es va cloure amb un tast de productes locals. El mateix dissabte també va tenir lloc l’estrena de “Femení Plural. Les dones de la Puigneró” que ret homenatge a les treballadores de les fàbriques tèxtils Puigneró i que ha estat molt ben rebuda.

Galeria d’imatges de la Fira de Santa Llúcia 2019