Aquest diumenge dia 26 de juliol es va celebrar la consulta sobre el futur de la comarca del Lluçanès. Als 13 municipis del Lluçanès des de les 9 del matí i fins a les 8 del vespre van restar oberts els punts de participació, i van ser 3755 persones les que hi van acudir, representant un 55% del cens electoral. D’aquestes, un 71% van dir SÍ a la pregunta “Vols que el teu municipi formi part de la comarca del Lluçanès?”, i un 26% van dipositar el NO. En vuit dels tretze pobles va guanyar el SÍ, mentre que els 5 restants va sumar més suports el NO.

A Prats de Lluçanès la participació va ser del 61%, 1381 persones van votar, un 95% dels quals van fer-ho pel SÍ i un 3% pel NO. Les xifres de participació són molt bones, tenint en compte que el llindar posat era del 35%, agraïm a la població la mobilització que va fer, i el desenvolupament de la jornada, sense cap incidència.

En la roda de premsa posterior al recompte, els alcaldes del Lluçanès van exposar la satisfacció per la participació, van fer palès que s’han complert les condicions per esdevenir comarca oficial, i que aquest dimarts 28 de juliol es reunirien per valorar a fons els resultats.

Per la seva banda, l’alcalde de Prats de Lluçanès, satisfet també per la participació i la jornada històrica, va dir que “El Lluçanès és una nova comarca que neix del vot, símbol inequívoc del què volem que sigui aquesta comarca, una comarca de la gent”

Per últim un gran agraïment a les persones voluntàries que van formar part de les meses i de l’Òrgan de Control i a tots els votants que van participar a la jornada.