Els Mossos d’Esquadra han alertat d’un frau per correu ordinari adreçat a la gent gran en el qual els estafadors suplanten la Tresoreria General de la Seguretat Social i intenten obtenir dades personals amb el pretext de l’increment de les pensions.

Els delinqüents deixen una carta a la bústia de la víctima en la que es requereix l’enviament d’una còpia del DNI, una foto de l’extracte bancari del compte del qual s’és titular i una estimació de la quantitat percebuda el darrer mes.

A la carta asseguren que necessiten aquestes dades amb motiu de l’increment de la prestació i a causa d’un atac informàtic en els sistemes d’Hisenda i la Seguretat Social pel qual ‘les dades dels ciutadans s’han perdut.’

Els Mossos d’Esquadra recomanen:

  • Verificar la procedència de la carta i les dades que ens sol·licita.
  • Observar el document amb deteniment: la capçalera hauria d’incloure una adreça física i un telèfon de contacte, el domini del email.
  • Llegir el document cercant possibles faltes ortogràfiques o incoherències.

Des de l’Ajuntament s’aconsella que els familiars alertin a les persones d’edat avançada d’aquest engany. En cas de rebre una carta d’aquest tipus aviseu immediatament els Mossos d’Esquadra al telèfon 112.