Prats de Lluçanès inaugurarà el proper dilluns 1 de novembre, dia de Tots Sants, un nou espai de dol al cementiri municipal per a recordar els nadons de mort gestacional o perinatal.

Fins ara els pares, mares i familiars no disposaven de cap espai de record, i a través de l’Associació Little Stars de la Catalunya Central, l’Ajuntament ha impulsat la creació d’aquest indret per disposar d’un espai de record per als nadons que mai van arribar a veure la llum o que van perdre la vida pocs dies després.

L’acte se celebrarà a partir de les 11 del matí al cementiri municipal i comptarà amb la música de l’Escola de Música i Arts del Lluçanès i l’enlairament de globus biodegradables de color blanc.

En aquest espai s’hi ha plantat una olivera i també hi consta una placa amb el lema de l’associació Little Stars: ‘No cal que sigui fosc per veure petites estrelles.’

L’Arbre dels Records és un espai sense connotacions religioses que convida a la reflexió i ofereix una eina per passar el dol a les famílies que han patit aquestes pèrdues. La mort d’un nadó és una experiència traumàtica que afecta les vides de mares, pares i famílies senceres, derivant a vegades en conseqüències greus per la seva salut física i psíquica. A part del període de gestació, el que afecta realment en la intensitat del dol és el món afectiu creat al voltant d’aquest futur fill.