Del 4 al 10 d’abril s’organitzarà la primera edició de la Setmana de la Salut al poble amb diverses activitats, tallers i xerrades per informar, prevenir i fomentar sobre els hàbits saludables i l’activitat física entre la ciutadania. La programació ha estat treballada de forma transversal amb les regidories de Joventut, Educació, Acció Social i també amb la col·laboració i implicació d’agents i entitats del municipi. Consulta el programa d’actes aquí.

La salut és quelcom social i transversal, que va molt més enllà del sistema sanitari. Hi ha molts altres factors que també hi influeixen notablement, i no els podem deixar de banda si volem assolir una salut plena.

Per aquesta raó, tal com exposa la regidora d’Acció Social, Montserrat Juvanteny, coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física (6 d’abril), i amb el Dia Mundial de la Salut (7 d’abril), s’organitzen un seguit d’activitats per a la promoció de la salut comunitària, en línia amb els reptes i objectius consensuats al Pla Local de Salut de Prats de Lluçanès 2022-2025.

Les activitats començaran dilluns 4 d’abril amb un acte per conèixer l’hort comuitari de Prats, a càrrec de Sumbucus.

Dimarts 5 d’abril s’organitzarà el taller PIDCES sobre hàbits saludables a l’Institut Castell del Quer i a la tarda, un taller d’alimentació saludable per a la gent gran a l’Espai Social de la gent gran.

Dimecres 6 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de l’activitat física se celebrarà una caminada d’intercanvi del cicle de passejades de marxa nòrdica per a la gent gran a Sant Andreu de la Barca.

Els actes seguiran dijous 7 d’abril, Dia Mundial de la Salut amb un curs de primers auxilis i DEA a l’Espai de Prats. El Casal del Jovent celebrarà un taller de cuina sense pares i a les 6 de la tarda, a l’Espai Social de la gent gran, xerrada sobre les funcionalitats i l’accés a la Meva Salut que també es podrà seguir en directe per Youtube.

El divendres 8 d’abril, es posarà en marxa el bicibús a les escoles del poble amb l’objectiu de promoure el canvi cap a una mobilitat sostenible davant l’emergència climàtica, adquirir noves habilitats i més autonomia personal.

També se celebrarà una ruta saludable ‘El Lluçanès cap als 100’ i a la tarda, una nova xerrada sobre alimentació saludable durant la infància, a càrrec d’Anna Masdeu que es podrà seguir en directe per Youtube.

El cap de setmana del 9 i 10 d’abril també  tindrà lloc la donació de sang a l’Espai. Reserves al web donarsang.gencat.cat

Finalment, diumenge 11 a 2/4 d’11 del matí, presentació del Pla local de Salut al passeig del Lluçanès amb un esmorzar saludable i jocs familiars.