Aquest curs, els infants l’escola Lluçanès i FEDAC Prats podran gaudir del projecte del Bicibús, impulsat des de l’Ajuntament conjuntament amb les escoles i les AFES dels centres i l’entitat Canvis en Cadena. La iniciativa vol promoure el canvi d’hàbits en la mobilitat del poble i, més concretament, dels infants que van a escola. El projecte es posarà en marxa divendres 8 d’abril, coincidint amb la Setmana de la Salut.

Un Bicibús és un grup d’infants que van cap a l’escola en bicicleta, acompanyats de persones adultes i realitzant un recorregut definit, amb parades concretes i horaris de pas. És la manera més divertida d’arribar a l’escola, una forma de promoure el canvi cap a una mobilitat sostenible davant l’emergència climàtica, adquirir noves habilitats i més autonomia personal per part de la comunitat educativa i  per últim, millorar la salut i rendiment escolar dels infants.

Segons detalla la regidora d’Educació, Vanessa Gómez, cada divendres, infants de l’escola Lluçanès i l’escola FEDAC, acompanyats dels seus familiars o persones motors, arribaran pedalant fins a l’escola. Per a fer-ho, en els darrers mesos s’ha desenvolupat el projecte, detectant les famílies interessades, localitzant les seves vivendes i traçant unes línies per arribar a les escoles. Amb el suport d’una APP, les famílies podran apuntar els seus infants i les persones acompanyants a les parades i horaris determinats.

Podeu trobar tota la informació a www.bicibus.cat/prats.

Més informació del projecte al correu electrònic educacio@pratsdellucanes.cat.