Prats de Lluçanès és un dels 14 pobles de la Catalunya Central que se suma la iniciativa de la Xarxa de Pobles Creatius per donar suport a la creació de projectes artístics, culturals i creatius.

14 municipis de 4 comarques diferents de la Catalunya Central s’han agrupat per formar la Xarxa de Pobles Creatius, que es va donar a conèixer públicament aquest dimecres a la residència d’artistes Cal Gras d’Avinyó, on va assistir l’alcalde, Jordi Bruch i la tècnica de Cultura, Maria Faura. La iniciativa és una evolució del projecte Testimoni Escènic, una xarxa de suport a la producció i exhibició d’arts escèniques a partir de residències gratuïtes, acompanyament artístic i preestrenes d’espectacles.

Segons detalla el regidor de Cultura, Jordi Batriu, com a integrant de la xarxa, Prats de Lluçanès es compromet a aportarar ajuda econòmica, cedir espais municipals i també a programar i fer difusió dels projectes artístics que neixin d’aquesta iniciativa.

Per aquest 2022, a través de la convocatoria de Testimoni Escènic, s’han seleccionat 7 propostes -que van des del circ fins a la dansa o la batucada- que faran residències a Cal Gras o en algun dels municipis implicats i, posteriorment, es preestrenaran i programarà a alguns dels pobles de la Xarxa. A més com a xarxa, també es participa del Festival TEST o la convocatoria d’Art i Territori.

La proposta, impulsada i coordinada per la residència d’artistes Cal Gras d’Avinyó, compta amb un pressupost de 30.000 euros.