Les persones voluntàries que formen part del grup de Cosidores del Lluçanès han confeccionat mascaretes infantils casolanes. A partir d’aquest diumenge, i coincidint amb el primer dia de sortida controlada dels nens i nenes menors de 14 anys, diversos establiments del poble disposaran de mascaretes infantils per garantir la seguretat i protecció dels menors.

Els establiments on se’n trobaran gratuïtament són la Farmàcia Viver, la Fleca Fusté, el Forn Bruch i el Forn Vilamú.

Les mascaretes, confeccionades casolanament són reutilitzables de cotó i convé rentar-les diàriament a 60 graus per evitar al màxim els riscos de contagi, tal com s’indica en el seu lliurament.

La regidora d’Acció Social, Montserrat Juvanteny, apel·la a la consciència i responsabilitat de la ciutadania per sortir a buscar aquestes mascaretes. Així només cal recollir-ne en cas no es disposi d’aquesta protecció i fer-ho seguint totes les mesures d’higiene i seguretat i evitant les aglomeracions.

Per a la seguretat de tothom és basic no col·lapsar aquests establiments i seguir les mesures de seguretat i prevenció recomanades; mantenir una distància de 2 metres entre les persones a la cua dels establiments, sortir amb mascareta i guants i rentar-se sovint les mans.

L’alcalde, Jordi Bruch, remarca que la millor mesura per la pròpia seguretat i la de totes les persones del poble continua sent quedar-se a casa.