A partir d’aquest diumenge 26 d’abril, els nens i nenes menors de 14 anys podran sortir al carrer, una de les mesures del desconfinament gradual, després de més d’un mes sense poder sortir de casa per evitar la propagació del coronavirus. Aquest dissabte el Ministeri de Sanitat ha publicat al BOE l’ordre on es detallen totes les condicions de les sortides dels infants.

Podran sortir nens i nenes menors de 0 a 13 anys, sempre acompanyats d’adults amb qui es convisqui. La sortida es limita a un passeig diari, d’una hora màxima de durada, no es pot anar més lluny d’un quilòmetre de casa i només es pot sortir entre les 9 del matí i les 9 del vespre.

Es permetran grups de com a màxim una persona adulta i fins a tres infants que visquin junts. No es pot estar a menys de dos metres d’altres persones que no visquin al mateix domicili.

Està prohibit anar als parcs infantils, a instal·lacions esportives i seure als bancs. Des de l’Ajuntament es recorda que durant tot aquest temps de confinament s’ha estat desinfectant el mobiliari urbà del poble.

Cal portar mascareta i es recomana l’ús de guants. En aquest sentit, recordar que des d’aquest dissabte diversos establiments del poble ofereixen mascaretes infantils de forma gratuïta.

L’alcalde, Jordi Bruch, demana responsabilitat i seny a les famílies per a la seva pròpia seguretat i la de totes les persones del poble.

Per altra banda, s’informe que les persones de 14 a 18 anys, ambdues edats incloses, han de seguir les mateixes instruccions que les persones adultes. Per tant, només podran efectuar les sortides permeses a adults i de forma individual.