Els dies 15, 16 i 17 d’octubre Prats celebrarà les Jornades de Memòria històrica amb diverses activitats.

La regidora de Patrimoni, Montserrat Juvanteny, exposa que les jornades, treballades des del grup de memòria històrica del poble, tenen l’objectiu de fomentar el coneixement del fets passats i de reconeixement d’aquelles persones que durant la Guerra Civil o la dictadura van patir injustícies. També, es posa en valor, una vegada més, la feina de recerca local que s’està fent i ens permet conèixer la nostra història.

L’acte que donarà el tret de sortida de les jornades serà la inauguració de l’exposició ‘Desenterrant la memòria. Els primers anys de la repressió franquista a Prats de Lluçanès.’ Una exposició pròpia de l’Ajuntament de Prats, creada per Anna Gorchs i Roser Reixach. L’acte serà a 2/4 de 8 del vespre a la Sala de Cal Bach. L’aforament és limitat, per tant, cal reserva prèvia al correu cultura@pratsdellucanes.cat o al telèfon 938560100. Posteriorment es farà una petita visita guiada a l’exposició. La mostra ha estat finançada a través d’un ajut de la Diputació de Barcelona.

I a les 9 del vespre, a l’esplanada de Lurdes, se celebrarà l’homenatge conjunt al President Companys, afusellat fa 81 anys al castell de Montjuïc a mans de les tropes feixistes. Hi participaran entitats i partits polítics.

Els actes continuaran dissabte 16 d’octubre amb la Projecció del documental Milicianes i la conversa posterior amb Gonzalo Berger, autor d’aquest documental i del llibre Les milícies antifeixistes de Catalunya. L’acte organitzat des d’ERC Prats tindrà lloc a les 12 del migdia, a la sala d’actes de l’Espai.

Finalment, diumenge a les 5 de la tarda tindrà lloc la passejada guiada organitzada per ERC Prats amb Raül Romeva, conseller de la Generalitat 2016-2017, pels Espais de Memòria de Prats. El punt de sortida i arribada serà l’ermita de Sant Sebastià.