Comença una fase cabdal pel desenvolupament dels pressupostos participatius de Prats. Avui dijous 13 de febrer s’obre el període de presentació de propostes dels pressupostos, en què la ciutadania i entitats de Prats poden decidir la inversió de 10.000 euros del pressupost municipal.

Cal remarcar que Prats de Lluçanès destina prop d’un 0,4% del pressupost als primers pressupostos participatius, el doble que municipi amb llarga tradició en la participació ciutadana. El regidor de Participació, Isaac Romero, remarca que la nova iniciativa té la voluntat de millorar de forma conjunta el poble ja que es tracta dels primers pressupostos que farà i votarà el poble.

Totes les persones majors de 16 anys empadronades al poble i entitats inscrites al registre del municipi, estan cridades a presentar les seves propostes vinculades a les necessitats del poble fins el dimecres 26 de febrer. 

Les idees es podran presentar per internet al web municipal entrant a propostes.pratsdellucanes.cat i omplint un senzill formulari o presencialment a Cal Bach.

Totes les propostes que arribin per Internet o presencialment es posaran a debat i es validaran a les taules de propostes. Les taules de propostes són un espai de debat obert a la ciutadania on es presentaran i posaran a debat totes les propostes plantejades. És el primer sedàs per concretar i validar les propostes que passaran posteriorment a votacions.

Aquestes dues taules es faran a l’Espai els dimecres 19 i 26 de febrer de 8 a 10 del vespre.

En la primera de les taules s’aportaran propostes presencialment i es debatran, modificaran, milloraran o es validaran. A la segona taula es portaran totes les propostes que s’han rebut per Internet  i es concretaran totes les propostes treballades per tal que puguin passar als serveis tècnics per pressupostar-les i concretar-les. A continuació, es durà a terme el filtratge de les propostes per tal que compleixin els criteris de viabilitat tècnica i econòmica, ja que no poden tenir un cost superior a 10.000 euros.

Podeu consultar tota la informació sobre els pressupostos participatius en aquest enllaç.