Aquest dimarts 20 d’octubre s’obre el període de votacions dels pressupostos participatius de Prats de Lluçanès. Totes les persones empadronades al poble i majors de 16 anys podran votar entre els 8 projectes finalistes fins el divendres 13 de novembre. El pressupost assignat per poder dur-les a terme és de 10.000 euros.

El regidor de Participació, Isaac Romero i el tècnic de l’àrea, Paco Garcia van presentar aquest dilluns al vespre en una audiència pública telemàtica els 8 projectes finalistes. Podeu recuperar la presentació en aquest enllaç

En la fase de recollida de propostes els pradencs i pradenques van presentar un total de 18 idees. Un cop tancada la fase de recollida de propostes es va fer un treball de selecció per eliminar aquelles que no complien els criteris de pressupostos participatius: superaven el pressupost o ja estaven previstes en el pressupost del 2020.

Posteriorment, les idees acceptades es van presentar i treballar en dues sessions de debat al mes de febrer, obertes a tothom, amb la participació de persones i entitats del poble. Finalment, les propostes resultants van passar als diferents departaments tècnics de l’Ajuntament per tal de ser redactades i quantificades, convertint-se així en els projectes finals que passen a la fase de votacions.

El regidor, Isaac Romero va agrair a les persones que han fet possible el desenvolupament d’aquestes propostes i que “ajuden a fer a créixer la regidoria de Participació, nascuda amb la voluntat d’escoltar per continuar millorant el poble junts.”

Com puc votar?

Podran votar les persones de 16 anys o més que es trobin empadronades a Prats de Lluçanès entre el 20 d’octubre i el 13 de novembre, ambdós inclosos.

La votació es pot fer per internet a participacio.pratsdellucanes.cat o presencialment a Cal Bach, en horari d’oficina.

Dels 8 projectes finalistes, se’n podran votar un màxim de 3, ordenant-los d’1 a 3 segons les prioritats: l’opció 1 és la més prioritària i la 3, la menys important.

On puc conèixer les propostes finalistes?

Totes es troben explicades al web participacio.pratsdellucanes.cat. A més, diversos dies s’instal·laran unes exposicions fixes on s’informarà a la ciutadania de manera detallada en què consisteixen les diferents propostes i es resoldran dubtes sobre com s’efectua el vot. Les sessions informatives a peu de carrer seran les següents:

– Dimecres 21 d’octubre, a la plaça Vella de 2/4 d’11 a la 1 i de 4 a 6 de la tarda.

– Dimecres 28 d’octubre, a la plaça de l’11 de Setembre de 2/4 d’11 a la 1 i de 4 a 6 de la tarda.

– Dimecres 4 de novembre, a la plaça Catalunya de 2/4 d’11 a la 1 i de 4 a 6 de la tarda.

– Dimecres 11 de novembre, a la plaça dels Països Catalans de 2/4 d’11 a la 1 i de 4 a 6 de la tarda.

A més, també se celebraran dues sessions al Racó de les Experiències del mercat el matí de diumenge 25 d’octubre a la plaça de l’Església i el matí del diumenge 8 novembre al mateix espai.

Els plafons informatius amb totes les propostes estaran exposades a Cal Bach i a les cartelleres municipals també hi trobareu la informació dels diferents projectes.