Prats de Lluçanès, es bolca un any més en la celebració dels actes entorn al 25 de novembre, Dia Mundial per a l’eliminació de la violència vers les dones.

La programació d’enguany ha estat treballada conjuntament amb tots els ajuntaments del Lluçanès i el Consorci del Lluçanès i la podeu consultar aquí.

La programació del Dia mundial per a l’eliminació de la violència vers les dones inclou  diverses accions per visibilitzar la lluita diària que com a societat hem de fer per una vida lliure de violències.

El primer acte serà el 16 de novembre, de 7 a 8 de la tarda, amb l’inici del projecte d’apoderament femení al Lluçanès ‘En Cercle’. Aquesta serà la primera de sis sessions durant les quals es treballarà l’apoderament i creixement amb mirada de gènere a través de diverses eines. Espai dinamitzat per Helena Vilà. Les persones que s’hi vulguin sumar es poden inscriure al correu igualtat@pratsdellucanes.cat.

El 21 de novembre, es penjaran pel poble ocells liles realitzats en tallers de manualitats fets a les escoles, Centre de Dia i Centre Obert. L’activitat ‘Que no et tallin les ales’ vol sensibilitzar a tothom amb la instal·lació de les manualitats a diversos punts del poble durant tota la setmana del 25N.

Dimarts 22 de novembre, els i les joves de l’Institut Castell del Quer gaudiran de la peça teatral de píndoles Feministes ELLES de sensibilització vers les relacions igualitàries de la companyia Melancòmica.

El mateix dimarts, a les 8 del vespre, tindrà lloc la reunió ciutadana oberta a tothom per a la definició del Pla Local d’Igualtat amb el qual comença a treballar el poble.

El mateix 25 de novembre, a partir de les 6 de la tarda, s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament de color lila. Seguidament, a les 7, la sala de Cal Bach acollirà la mostra de teatre a càrrec de l’alumnat de l’EMAL. A les 8 del vespre, davant de Cal Bach es farà la concentració i la lectura del manifest del 25 de novembre.