L’Ajuntament de Prats de Lluçanès organitza un any més, amb la col·laboració de diferents entitats del poble, un variat programa d’actes i activitats pel Dia Internacional de les Dones, que es commemora el dia 8 de març.

Des de fa un segle, aquesta diada denuncia les situacions de desigualtat que viuen les dones i reivindica la igualtat efectiva amb els homes com un principi essencial de les societats democràtiques.

Mitjançant aquesta programació, la Regidoria d’Igualtat vol promoure entre la ciutadania l’equitat de gènere, alertant dels greuges educatius, laborals i socials que pateixen encara les dones en relació als homes. Una tertúlia, presentacions de llibres o una sessió de conta-contes, entre altres, vertebren una programació adreçada a públic de totes les edats.

Els actes engegaran divendres dia 6 de març, a les 7 del vespre a l’Espai amb una taula rodona sobre dones i micromasclismes diaris, moderada per la periodista Anna Gorchs.

Dissabte 7 de març, a 2/4 de 7 de la tarda, Empar Moliner presentarà el seu llibre És que abans no érem així als Jardins de Cal Bach, acompanyada de la metgessa i sexòloga Raquel Tulleuda i de l’enòloga Irene Alemany.

El mateix dia 8 de març, la reivindicació arribarà als contes infantils amb l’activitat l’hora del conte amb Clara Gavaldà. I durant tot el matí, a la plaça de l’Església, Racó de les Experiències dedicat a les dones polítiques de Prats.

Dilluns 9 de març es presentarà el protocol de seguretat contra violències sexuals en entorns d’oci del Departament d’Interior al que recentment s’ha adherit l’Ajuntament.

La setmana dels actes dedicats a les dones tancarà amb la presentació del llibre Un cel de plom: La vida de Neus Català, de Carme Martí, dimarts 10 de març a l’Espai, així com l’organització del taller d’autodefensa per a dones amb Karin Konkle del dimecres 11 de març.