La vila encara un cap de setmana farcit d’actes i activitats, amb la mostra gastronòmica, TastaQmarca, com a gran protagonista

El proper cap de setmana, tradició, cultura i gastronomia inundaran el municipi de Prats de Lluçanès amb l’arribada de la tercera edició de la mostra gastronòmica del Lluçanès: el TastaQmarca i la Fira de Sant Jaume. Segons ha explicat en roda de premsa l’alcalde del municipi, Isaac Peraire, al llarg del cap de setmana es vol seguir potenciant el comerç, la memòria i la cuina i productes de proximitat dins l’entorn del poble.

Els actes engegaran el dissabte 21 de juliol, a les 20 hores al passeig del Lluçanès amb la tercera edició del TastaQmarca. La mostra gastronòmica permetrà degustar una vintena d’especialitats diferents d’establiments del Lluçanès, a preus d’entre 1 i 4 euros, fins ben entrada la mitjanit.  Els Cremats, grup d’havaneres, cant de taverna i sons cubans, hi posaran música en directe i ambient.

Els establiments participants d’aquesta edició són: Bar canya & teca, restaurant Cal Quico, restaurant Cal Met, Cafè del Mig, Pastisseria Girvent, Vins Cal Siller, cervesa Rocamentidera, restaurant Cal Baumer – celler Cal Vilardell, restaurant Ca la Cinta, la Fassina, Cal Trumfo i el Contrapàs.

Votació popular al millor tast

La novetat d’enguany és que els participants al TastaQmarca podran votar pel millor tast del Lluçanès. Totes les persones que participin a la votació entraran al sorteig de 12 vals per anar als restaurants i establiments que col·laboren a la mostra. La condició que han de complir els restauradors és presentar tastos amb productes de proximitat. Segons ha detallat la regidora de promoció del municipi, Montse Juvanteny, la iniciativa vol aconseguir combinar territori, cuina i producte en un sol plat.

Els tiquets es poden comprar de forma anticipada a Cal Bach o al mateix dia al Punt d’Informació.

De cara el diumenge 22 de juliol, dia de la Fira de Sant Jaume, es preparen una gran diversitat d’activitats per a tots els gustos i edats, amb la tradició i la cultura com a protagonistes.

Durant tot el matí hi haurà parades d’artesania, firaires, productes del Lluçanès, entitats, botigues al carrer i mercat setmanal. A la plaça Nova, es farà la sortida i exposició de motos antigues. Al passeig, hi haurà ubicada l’activitat “Fes Mercat! Escriu la teva postal” i activitats per conscienciar sobre la salut comunitària amb “La salut surt al carrer”.

D’altra banda, els carrers del poble seran escenari de la 28a Festa Bastonera. Enguany a la cercavila hi participaran les colles d’Artés, Balsareny, Berga, Castellbell i el Vilar, Malla, Moià, Rajadell, Salou i Santa Maria d’Oló. A les 12.30 hores, davant de Cal Bach, Ballada final de les Colles bastoneres participants. A més, a diferents punts del poble, hi haurà cantada de cançons amb el taller dels enCANTS del món.

Les activitats infantils tampoc hi faltaran. A les 11.30 hores, al capdavall del Passeig, espectacle infantil Pepa & Pili, Les Venedores de cactus, de la companyia Farràs. I a 17.30 hores Festa de l’escuma amb Gili Ratataplam.

Fer memòria del carrer Major

“Traginar pel carrer Major” serà una de les activitats paral·leles que tindran lloc durant el cap de setmana. Segons ha explicat en la mateixa roda de premsa membres de l’entitat organitzadora, Gaudir d’Art, el que es proposa és un espectacle per descobrir la història del carrer Major, fer memòria i conèixer els seus secrets i curiositats, a través de la interpretació de l’actriu Montse Albàs. Les entrades per a l’espectacle es poden adquirir a l’Ajuntament i costen 8 euros. Pots consultar el programa de l’activitat aquí.

A més, l’entitat cultural ha creat un joc de taula per apropar als més petits la història del carrer Major. Aquest que ha comptat amb la participació de l’escola Lluçanès i l’escola FEDAC. Després de les funcions, el joc es podrà comprar a la Cistelleria i pintures M. Carme Arnau.

Consulta totes les activitats de la Fira de Sant Jaume aquí.

Consulta el programa del TastaQmarca aquí.