Prats de Lluçanès ha estat el municipi que ha assolit el percentatge més alt de recollida selectiva de la comarca d’Osona d’entre les que utilitzen el sistema Porta a Porta de RRO (Recollida de Residus d’Osona).

Dels 7 municipis que treballen amb RRO, durant el 2017, Prats va ser el que més bon resultat va assolir. En total, un 82% dels residus es van destinar a les fraccions reciclables, i només el 18% va acabar a l’abocador. Pel que fa a la resta de municipis, els seus resultats van ser els següents: Sant Vicenç de Torelló amb un 81,7%, Olost amb el 73,6%, Calldetenes amb el 68,8%, Roda de Ter amb el 67% i Santa Eugènia de Berga amb un 64,1%.

Pel que fa els resultats d’aquest any, els primers sis mesos del 2018 donen una mitjana del 78,83%, una mica per sota de la mitjana del mateix període del 2017. Malgrat tot, són uns resultats que constaten la bona acollida del nou sistema a la vila i la implicació real de la població en el reciclatge.

Des de l’Ajuntament agraïm a tothom aquests bons resultats i animem a tothom a seguir fent i millorant una bona tria de residus. Alhora, també s’ha de tenir present que el millor residu és el que no es genera, i que abans de llançar-los, també es poden reutilitzar.

Consulta l’informe detallat de Prats de Lluçanès aquí.

Consulta l’anàlisi de la comarca d’Osona aquí.