El voluntariat Jove d’estiu és un projecte impulsat per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès. El projecte va ser pensat per poder oferir una experiència de lleure i voluntariat als joves pradencs durant el mes de juliol, un mes que no hi ha gaires activitats programades per a ells.

Durant el Segon Voluntariat Jove d’Estiu de Prats de Lluçanès, es va voler arreglar la Sala del Mig del Casal del Jovent. Una sala que els joves poden utilitzar per a jugar a jocs de taula, ping-pong, billar, futbolí, així com informar-se a la prestatgeria d’informació sobre sexualitat, drogues, programes de mobilitat, formació, habitatge… així com tenir un espai per a compartir entre ells. Per tant s’adequava a la perfecció per portar a terme el voluntariat les tasques de pintura de la sala, de construcció de 5 sofàs i dues taules i de reparació dels jocs.

Les tasques que es van portar a terme són les d’arranjament de la Sala del Mig del Casal del Jovent (feines de fuster/a, pintor/a, d’inventari de material) i tasques socials en diferents serveis del municipi (Escola Bressol “La Pitota” i Centre de Dia). Els voluntaris van acompanyar els nens de La Pitota durant la sortida a la piscina municipal i, un altre dia, van compartir jocs (bingo, dominó, Scrabble, bitlles, Wii) amb els companys del Centre de Dia. A més, també van realitzar reptes esportius per fer cohesió de grup entre tots els voluntaris, des d’anar a la piscina a fer proves aquàtiques, a fer una gimcana pel poble i el circuit d’orientació fix. Com a activitat conjunta final, els voluntaris van fer una excursió al Parc d’Aventura d’Anigami de Les Comes, a l’Esquirol, on van gaudir dels circuits aeris, tirolines, slaklines i tir amb arc. . Tot plegat, està explicat en els següents fulls.

 La nova Sala del Mig del Casal del Jovent es va inaugurar divendres 28 de juliol. Es va iniciar la festa amb els torneigs de futbolí i ping-pong. Els guanyadors, Roger Vilarmau, Moha El Kandili i Lluc Ferrer, van obtenir de premi un sopar al Bar La Fassina. A més dels torneigs, els assistents a la inauguració van poder veure la transformació de la sala, i les activitats que habitualment s’hi fan, plasmades en una exposició fotogràfica. La festa es va concloure amb un aperitiu i l’entrega per part dels monitors d’un diploma a tots els voluntaris, així com de l’entrega per part de l’Ajuntament d’una targeta de reconeixement per arranjar la Sala del Casal del Jovent.

Aquest mes d’agost, el Casal del Jovent obrirà les tardes de dimarts i dijous de 16.00h a 20.00h (excepte dimart 15 d’agost que és festiu).

Els joves al Centre de Dia Bonasort

A la piscina municipal, acompanyant els alumnes de l’escola bressol La Pitota