Cada tardor diferents poblacions europees participen a les Jornades Europees del Patrimoni en què a través de diferents activitats es difon el patrimoni local en una iniciativa que la regidoria de Promoció del municipi, àrea de Patrimoni, de l’Ajuntament de Pratsrecupera després d’anys de no col·laborar-hi.

Iniciades el 1991 per la Direcció General de Patrimoni del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i que se celebra a escala internacional amb el suport del Consell d’Europa, enguany el tema central és descobrir i potenciar el patrimoni industrial.

Torre Malla, una de les segones residències modernistes de principis de segle XX a Prats de Lluçanès

Prats de Lluçanès els actes gratuïts d’aquestes Jornades comencen a la Sala de Cal Bach el proper divendres 9 d’octubre, a les 20:30h, on es presentarà el projecte turístic i cultural Cooltur a càrrec del pradenc Jordi Plans i Ricard Jiménez, amenitzat per Dani Jiménez i Maite Rubio.

El dissabte, 10 d’octubre, al Passeig del Lluçanès s’estrena la Ruta del Modernisme a Prats a les 11:30h del migdia en què es descobriran la major part dels edificis industrials i els habitatges modernistes que encara es conserven al nostre poble i on es comptarà amb la intervenció de Jordi Freixa i en què les sorpreses estan garantides.

Amb aquests actes, segons explica la regidora de Promoció del MunicipiMontserrat Juvanteny, es volen promoure les activitats relacionades amb el patrimoni modernista pradenc per tal de fer evident la gran importància que té per al patrimoni cultural del poble i que és poc conegut per gran part de la població.

Des de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès us animem a participar en aquestes jornades de portes obertes per viure el patrimoni cultural de Prats i a compartir-ho a través de les diferents xarxes socials amb l’etiqueta #JEP2015 i #PratsdeLluçanès.

Cal Casals, antiga fàbrica de cotó, construïda a principis de segle XX
A la resta del territori català, les activitats es realitzen els dies 9, 10, 11 i 12 d’octubre i podeu consultar la programació d’actes aquí.