L’Eix del Lluçanès es veurà demà dijous 22 de març transformat en una pista d’alta competició. La 98a edició de la Volta a Catalunya de ciclisme passarà per la comarca en la seva 4a etapa.

Uns 175 ciclistes passaran per Prats de Lluçanès al migdia. La 4a etapa transcórrer de Llanars (Vall de Camprodon) fins a la Molina (Alp).

Els ciclistes passaran per fora de la vila, per l’Eix Lluçanès (C-62, km 180.80). Es preveu que passin aproximadament a 3/4 de 2 del migdia. Els participants vindran de Perafita i seguiran per la mateixa via fins a Olvan. L’Eix del Lluçanès estarà tallat entre la 1 del migdia i les 3 de la tarda aproximadament.

El traçat dels ciclistes es podrà seguir còmodament des del mirador del Santuari de Lurdes i també des del pont de la Font de les Coves.

Coincidint amb les hores de pas, al municipi hi ha bars i restaurants excel·lents per a aquells qui segueixen la ruta on poder fer parada pel dinar.

La 98a edició de la Volta Ciclista a Catalunya 2018 té lloc del dilluns 19 al dimenge 25 demarç i consta de set etapes. La competició és la 3a prova internacional més antiga del món, per darrere del Tour de França i el Giro d’Itàlia.