Els alumnes del CEIP Lluçanès participen a la setmana Europea de la prevenció de Residus (EWWR). Del 19 al 27 de novembre, duran a terme activitats de sensibilització ambiental a les botigues i entitats del poble.

Aquestes activitats fan referència a com reduir el nombre d’embolcalls i com els podem reciclar i reutilitzar i a com fer la compra amb responsabilitat ambiental. Entre d’altres activitats faran enquestes sobre si la compra és responsable o no.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d’un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Una Setmana Europea per:

  • Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
  • Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa.
  • Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
  • Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Algunes de les activitats que faran els alumnes del CEIP Lluçanès són:

DILLUNS 21:

Enregistrar en foto i vídeo les activitats de deixalles fetes a l’escola. Fer-ne un recull. Repartiment de cartells pel poble en relació a la campanya.

DIMARTS 22:

Xerrades sobre l’evolució del Porta a Porta al poble. A càrrec de Paco García (tècnic de mediambient de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès).

DIMECRES 23:

Comprar amb responsabilitat. Elisa i Glòria. Podeu veure una galeria de fotos AQUÍ.

DIJOUS 24:

Taller sobre minerals, usos i reciclatge. Elements naturals i artificials. A càrrec d’Elisenda Cirera (Doctorada en Química).

DIVENDRES 25:

Taller sobre la composició de diferents sòls. Taller sobre compost i compostatge. A càrrec de Glòria Colom (Enginyera Agrònoma).

Conclusions.

 

Podeu descarregar-vos el programa amb totes les activitats AQUÍ.