L’Ajuntament de Prats de Lluçanès s’ha adherit a la campanya de sensibilització de l’Institut Català de les Dones, en el marc del Dia Internacional de les Dones, #BallemLliuresISensePor.

Es tracta d’una llista de reproducció de cançons a Spotify que es posen a disposició de la ciutadania, entitats i institucions. L’objectiu és avançar en la igualtat efectiva de gènere a tots els nivells del sector de la música.

En concret, la campanya #BallemLliuresISensePor s’adreça a tothom per promoure: Un oci lliure de violències masclistes, una cultura musical lliure de sexisme i discriminació i el reconeixement i la promoció de les dones a la indústria musical.

Llista col·laborativa

Tothom pot col·laborar a fer que aquesta llista creixi i proposar cançons a través de les xarxes socials per a ser-hi incloses.

Només cal utilitzar #BallemLliuresISensePor i/o anomenar @icdones. Les propostes seran integrades segons  compleixin els següents requisits:

  • Que afavoreixen la visibilització de les dones com a artistes musicals.
  • Que tinguin lletres que fomentin l’empoderament de les dones i rebutgin actituds masclistes, homòfobes i agressions sexistes.
  • Que tinguin lletres igualitàries i superin la cultura patriarcal i els estereotips sexistes sobre els cossos, la sexualitat i les relacions.
  • Que tinguin un esperit festiu.

La llista de partida conté ja una selecció de més de 100 temes on conflueixen una diversitat d’artistes catalanes, nacionals i internacionals. Moltes d’elles són cantants obertament feministes amb lletres explícitament polítiques que parlen de les desigualtats de gènere així com de les violències masclistes.