El ple telemàtic de l’Ajuntament de Prats d’aquest mes de juliol va aprovar la línia de subvencions dirigida als comerços i establiments del poble. Els ajuts es divideixen en tres tipologies: subvencions per a la modernització d’establiments, al foment de l’ocupació i per a la creació de noves empreses.

Segons va detallar l’alcalde, Jordi Bruch, la nova convocatòria estarà oberta a tots els sectors comercials i empresarials i s’hi destinaran 26.000 euros del pressupost. 

L’objectiu d’aquests ajuts és crear ocupació i incentivar la contractació de personal a l’atur, afavorir i promoure la modernització dels establiments comercials i promoure la implantació de noves activitats empresarials al municipi, principalment de sectors no existents al sector comercial. Properament es donaran a conèixer les bases i el termini de presentació de sol·licituds.  Les regidores d’ERC Prats i el RAP van valorar positivament la creació dels ajuts i van coincidir en recalcar que els hi agradaria una aportació econòmica més gran.

Prats ja compta també amb un reglament per a la creació de la Comissió del nomenclàtor de Prats. Aquesta comissió s’encarregarà a partir d’ara del procediment per a l’assignació de denominacions de vies urbanes i espais públics del municipi i estarà formada per un regidor de cada grup municipal, representants de cada associació de veïns on hi hagi una proposta de denominació i un representant de la Taula d’Igualtat. En aquest sentit, s’hi recull com a base les polítiques d’igualtat per fomentar la feminització en el nomenclàtor d’espais públics i carrers del poble.

A la sessió també es va aprovar la modificació de regidories del consistori. Concretament, el regidor Jordi Batriu incorpora la regidoria de Festes, passant a ser regidor de Cultura, Turisme i Festes. El regidor Josep Vilà, incorpora l’àrea de Fires i és a partir d’ara el regidor d’Esports, Món rural, Fires i Entitats. Finalment, Isaac Romero és el regidor d’Igualtat, Participació, Comunicació i Polítiques Digitals, les dues primeres de nova creació en aquest mandat.

També es va formalitzar la renúncia de l’acta del regidor d’ERC Prats, Isaac Peraire. El seu lloc l’ocuparà a partir del proper ple Glòria Borralleras que serà la nova regidora del grup municipal quan prengui possessió.

D’altra banda, el ple també va aprovar les festes locals per l’any 2022 que seran el dilluns 24 de gener i el dilluns 27 de juny. Així com també el Padró Municipal d’habitants amb data 1 de gener de 2021 que és de 2.634 habitants.

A més, també van prosperar l’aprovació inicial de la celebració de dues consultes populars no referendàries, una sobre les activitats dirigides a la gent gran i una altra sobre el Pla de Salut local.

També va prosperar una modificació de crèdit per import de 159.388,43 euros, així com altres tràmits com l’aprovació de l’acord marc del subministrament d’energia elèctrica o l’aprovació del compte general del consistori 2020.

l’apartat de mocions, el grup ERC Prats va presentar dues mocions. Una primera de suport a la Càtedra del Món Rural que va ser aprovada amb el suport de tots els grups municipals. Es va incorporar la modificació del punt 2 de la moció per tal de mostrar el compromís de l’Ajuntament d’oferir una donació pressupostària pel funcionament de la Càtedra i els seus projectes, sense una delimitació pressupostària inicial.

Jordi Bruch va declarar també que s’aportarà tots els espais, suport econòmic i institucional que calgui quan sigui necessari per donar suport a la Càtedra.

La segona moció d’ERC Prats per a la dinamització de l’Espai de Prats va ser aprovada per unanimitat.

El RAP Prats per la seva banda, va presentar una moció per iniciar la feminització dels carrers del poble que va comptar amb el suport de tots els grups municipals. El regidor Isaac Romero, va subratllar que els punts inclosos a la moció ja constaven en la mateixa Comissió del Nomenclàtor aprovada al ple per iniciar la feminització necessària dels carrers de Prats.

Finalment, a l’apartat de precs i preguntes la regidora Montse Boladeras va preguntar en quin punt es trobava el Reglament Orgànic Municipal. El regidor, Isaac Romero, li va respondre que s’hi està treballant per incorporar totes les propostes dels grups tal com s’havia informat en un correu electrònic i que esdevingui el més consensuat possible.

Des del RAP es va preguntar per diverses qüestions de la piscina municipal, de l’estat de projectes com el Teatre Orient o la contractació d’un nou agent cívic, entre d’altres.

Podeu recuperar la sessió aquí.