El 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia, terme que es refereix a les agressions físiques, intel·lectuals i morals i les discriminacions socials contra les persones per raó de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere. La data recorda que fa només 30 anys que l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament es continua treballant per eradicar la discriminació, l’odi o l’aversió vers les persones lesbianes, gais, transsexuals, transgènere, bisexuals i intersexuals. És per això que el regidor d’Igualtat, Isaac Romero, explica que s’aprovarà la creació de la primera Taula d’Igualtat al municipi amb l’objectiu de reflexionar, debatre i treballar per la igualtat de drets i oportunitats de totes les persones sense distinció de la seva identitat de gènere o la seva orientació sexual i afectiva.

Enguany, Prats s’ha sumat a la campanya de sensibilització #ProuLGTBIfòbia promoguda des de l’Oficina Tècnica d’Igualtat de gènere i LGTBI del Consell Comarcal d’Osona.

Per aquest motiu, al llarg de tota la setmana s’han compartit diverses imatges a les xarxes socials per conscienciar a la població dels conceptes lligats amb la LGTBIfòbia i que cal combatre conjuntament.