Prats de Lluçanès comença l’any amb la celebració de la Festa Major de Sant Vicenç, en honor al patró del poble. El 2023 és el retorn de la celebració amb tota la seva esplendor i deixant enrere les restriccions de la pandèmia. La plaça Vella tornarà a vibrar amb la Trencadansa i els ballets de Sant Vicenç, i sentirem, novament, l’olor de la colònia brollant per l’almorratxa. Així mateix, els veïns i veïnes podran gaudir d’una àmplia proposta d’activitats culturals que es duran a terme entre el cap de setmana del 20, 21 i 22 de gener.

El tradicional pregó donarà el tret de sortida a la programació de la Festa Major. Serà el divendres, 20 de gener, a l’Espai, a 2/4 de 9 del vespre. L’encarregada d’enguany és la periodista pradenca Anna Gorchs i Font. Durant l’acte, també s’anunciarà la persona homenatjada en aquesta Festa Major.

El mateix divendres, a les 10 de la nit, al pavelló municipal es convertirà en un gran teatre, amb una de les propostes estrella de la programació. L’actor Quim Masferrer oferirà l’espectacle “Bona gent”. Les entrades es poden comprar a través de la web o a Cal Bach per un preu de 12 euros. També el mateix dia de la funció a taquilla per 15 euros. La festa continuarà al mateix espai, amb les actuacions gratuïtes de DJ Pide i Bratti, i Rumbayson.

Dissabte, es realitzarà l’espectacle familiar d’havaneres “Ondina” de les Anxovetes. Serà a les 5 de la tarda, a la sala polivalent. Les entrades es poden comprar a través de la web o a Cal Bach per un preu de 5 euros. També el mateix dia de la funció a taquilla per 7 euros. El mateix dissabte, a partir de mitjanit, hi haurà actuacions musicals gratuïtes al pavelló municipal, amb “Pelat i Pelut” i “Pelukass”, i el DJ Rutxo.

El diumenge, el dia més esperat de la Festa Major, començarà a les 11 del matí davant l’Ajuntament, amb la formació del seguici, acompanyat dels Gegants de Prats i l’Orquestra Montgrins, que es dirigiran a l’Ofici Solemne cantat per la Coral de Sant Jordi de Prats a l’Església Parroquial. En acabat, es farà la ballada de gegants i s’iniciarà el recorregut fins a la plaça Vella, on tindrà lloc la Trencadansa i els ballets de Sant Vicenç.

A la tarda, l’Orquestra Montgrins realitzarà el tradicional concert de Festa Major gratuït, a 2/4 de 6, al pavelló municipal. Més tard, a les 10 de la nit, a l’Espai, la mateixa orquestra oferirà la Lluïda Serenata amb la tradicional volta de la verra. Per cloure la celebració, es farà el ball de gala gratuït, a 2/4 de 12 de la nit, al pavelló municipal, també amb l’Orquestra Montgrins i una sessió de DJ.

El regidor de Cultura i Festes, Jordi Batriu, ha destacat que la programació presenta activitats per a tots els públics, edats i gustos i compta amb la participació de nombroses entitats culturals del poble.  “La Festa Major de Sant Vicenç és una festa per a tothom. Durant els tres dies, concentrarem una gran afluència d’infants, joves i gent gran, disposats a gaudir de totes les propostes, sobretot les més tradicionals i emblemàtiques de la festa”, ha comentat Batriu.

Consulta aquí el programa complet de la festa