El diumenge 15 de desembre se celebrarà la centenària Fira de Santa Llúcia, que s’ha realitzat de forma continuada des del segle XVIII, i al voltant de la qual s’ha preparat una programació temàtica sense perdre’n l’essència.

El regidor de Fires, Isaac Romero, explica que enguany es fa un pas més per visibilitzar la pagesia i es potencia tant la participació de productors i productores del territori com la mostra de cavalls i ponis, així com diferents propostes que giren a l’entorn del bestiar equí. És per això que s’oferiran diverses activitats pensades per a totes les edats, com les passejades gratuïtes amb carros, esmorzar de pagès, tastets gastronòmics amb concert de Nadal, tallers infantils gratuïts o una tirolina solidària a la plaça Nova. També es podrà visitar el Mercat de pagès, que posa en valor els productes de proximitat, i el nou Mercat de Nadal a la plaça de l’Església que s’estendrà també al 21, 22, 23 i 24 de desembre.

Podeu consultar tota la programació detallada en aquest enllaç. 

Eines per la creació de productes turístics eqüestres

El Lluçanès és un dels territoris del país amb més bestiar equí per càpita, un fet que singularitza casa nostra, i que a Prats gaudim cada any commemorant els traginers i revivint la passada per les Festes de Sant Joan i els Elois. És per això que a les jornades tècniques, que tindran lloc el dissabte de la Fira, es proporcionaran elements claus per a la creació de productes turístics eqüestres.

El contacte amb el cavall, la natura i la descoberta del patrimoni natural i cultural conformen un conjunt d’activitats respectuoses amb el medi, que poden esdevenir molt interessants per a tots els públics.

Així, les jornades pretenen explorar els elements bàsics de creació de productes turístics eqüestres i la seva comercialització, ja que desenvolupar productes de turisme eqüestre o activitats d’oci amb cavall en un territori rural pot esdevenir una oportunitat econòmica, i donar resposta a diferents demandes turístiques combinant esport, oci i natura.

Per tot això, a les 10 del matí del dissabte 14, a l’Espai, s’oferiran les jornades tècniques gratuïtes “Elements claus per ala creació de productes turístics eqüestres”. Aquí s’exploraran els elements bàsics de creació de productes turístics eqüestres amb les intervencions de Francesc Rabat, especialista en itineraris a cavall i trec, i Anna Sans, propietària de l’agència de viatges Trek and Ride. Al finalitzar l’acte, s’oferirà un aperitiu amb productes locals per a totes les persones inscrites. Les inscripcions per a participar-hi són gratuïtes i es poden fer a través del correu electrònic a fires@pratsdellucanes.cat o trucant al 93 888 00 50.

L’avantsala del Nadal

La Fira enceta la programació nadalenca i fins el dia de Reis es podrà visitar la primera mostra de Pessebres als locals buits del carrer Major. Durant totes les festes de Nadal, els locals comercials buits del principal eix comercial estaran plens de vida amb pessebres de diverses temàtiques elaborats per persones voluntàries.

Precisament per aquesta proximitat amb les festes, s’estrena el nou Mercat de Nadal el diumenge de Fira. Una iniciativa que omplirà la plaça de l’Església i que s’estendrà fins el 21, 22, 23 i 24 de desembre.

L’espai estarà dinamitzat amb tallers gratuïts de tions i d’ornamentació nadalenca sostenible, com podeu consultar en la programació de la fira.

El pradenc Fum, fum, fum

La nadala “Fum, Fum, Fum”, arrelada a Prats gràcies al músic i pedagog pradenc Joaquim Pecanins serà una de les cançons que centraran el repertori dels concerts de nadales itinerants a càrrecs dels televisius Noélia Gómez, Gerard Ibáñez, Mateu Peramiquel i Mar Puig, membres de SoundSix i Deudeveu, coneguts per la seva participació en un programa de cant coral a TV3.

A la 1 del migdia, el concert arribarà al Passeig del Lluçanès i es podrà maridar amb l’oferta gastronòmic del nou Tastaqmarca per Santa Llúcia amb diferents tastos de diversos restauradors de la comarca.

La Puigneró

La recent memòria històrica del nostre poble i territori, i un homenatge a les dones treballadores de les fàbriques del Puigneró, són els ingredients principals de ‘Femení Plural. Les dones de la Puigneró’ que s’estrenarà el dissabte, dia 14, a dos quarts de 6 de la tarda i a les 9 del vespre, a la Sala Polivalent de Prats de Lluçanès i que és l’aposta teatral per una Fira renovada.

Les entrades anticipades ja estan a la venda a 8 euros a Cal Bach, i el mateix dia de la funció es podran comprar a taquilla per 10 euros.

Podeu llegir més informació de l’estrena de l’obra aquí.