El proper dissabte, 14 de maig, vigília de Sant Isidre, Prats de Lluçanès acollirà la tradicional revetlla de Sant Isidre al vespre. Una celebració que inclou l’encesa de petites fogueres fetes amb estris vells i tot tipus d’andròmines recollits per la mainada dels diferents veïnats i masies, un sopar entre veïns i el llançament de petards.

Segons es recull en diferents publicacions, aquest costum d’encendre fogueres la vetlla de Sant Isidre estava destinat a combatre els mals esperits que podien amenaçar les collites, en un moment en què els camps estan començant a créixer i els brots de la sembra hivernal són més dèbils.

Per aquest motiu, s’invocava a Sant Isidre un dels protectors de la pagesia catalana perquè resguardés els camps i horts d’animalons, males herbes i malalties.

Tradicionalment, les fogueres estaven fetes amb males herbes recollides als camps des del moment de la sembra fins la vetlla de Sant Isidre. A dia d’avui, la tradició és més festiva que religiosa i a Prats de Lluçanès es manté ben viva mentre que al Lluçanès i a la resta de comarques veïnes s’ha anat perdent.