La setmana següent a la de Corpus Christi, la vila de Prats de Lluçanès celebra les populars Festes dels Barris que comencen dilluns i acaben divendres.

Les festes se celebren als cinc barris de la població. Dilluns és el torn del barri dels Capgrossos, dimarts el de les Sargantanes, dimecres el dels Llangardaixos, dijous el dels Escuraossos i divendres el de les Salamandres.

Com cada any, les festes dels barris han començat a mitja tarda amb jocs de cucanya per a la mainada, amb curses de sacs, trencar l’olla o el bugader. Cap al vespre alguns barris han organitzat sopars populars. Ja entrada la nit, les activitats han sigut variades: trobada d’acordionistes, grups musicals locals, balls en línia, country infantil i balls populars.  Com ja és tradició, a cada barri s’han fet  els sortejos de  paneres i el veïnat ha escollit la pubilla, l’heureu, les dames d’honor i els fadrins de cada barri. De les pubilles i hereus de cada barri, el dia de Sant Joan a la nit se n’escollirà la pubilla i l’hereu de Prats de Lluçanès 2018.

Segons la Regidora de Promoció del Municipi, Montserrat Juvanteny “un any més les Festes dels Barris han estat possible gràcies a la col·laboració dels grups de cada barri que durant setmanes han procurat que tot estigués a punt. Des de l’Ajuntament agraïm a totes les persones les hores dedicades per fer-ho possible.”

Enguany, la situació meteorològica inestable, ha condicionat les festes dels Barris. Malgrat tot, s’ha aconseguit que siguin unes festes participades, marcades, un any més, pel  relleu generacional. Juvanteny recorda que “cada any s’incorporen noves generacions tant en la seva organització com a l’hora de gaudir-les”.

Pubilles, hereus, dames d’honor i fadrins 2018:

Barri dels Capgrossos

Hereu: Jordi Pedragosa Pla

Pubilla: Carla Cots Solanas

1a dama d’honor: Carme Ordeig Boladeras
1r Fadrí: Gil Bosch Obiols
2a dama d’honor: Mireia Coll Ferrer
2n Fadrí: Joan Riba Puigoriol

Barri de les Sargantantes

Pubilla: Gislèn Huete Giró

Hereu: Oriol Vilamú Muñoz

1a dama honor: Desiré López Caro
1r fadrí: Roger Bou Noguera
2a dama d’honor: Natalia Sanjuan Vivet
2n fadrí: Andrés Palacios Moreno

Barri dels Llangardaixos

Pubilla: Núria Riera Escamilla

Hereu: Marc Puig Soler

1a dama: Nerea Sánchez Moreno
1r fadrí: Jordi Camprubí Selga
2a dama: Irina Cruz Díaz
2n fadrí: Martí Pujol Castellà

Barri dels Escuraossos

Pubilla: Marina Vilà Vendrell

Hereu: Nil Prats López

1a dama d’honor: Estel Prats López
1r fadrí: Fran Espinosa Martín
2a dama honor: Laura Paraire Bruch
2n fadrí: Gabi Luchian

Barri de les Salamandres

Hereu: Ivan Dot Pascuet

Pubilla: Nina Valle Bruch

 

1a dama: Laura Bordas Bruch
1r fadrí: Ferran Garcia
2a dama: Ariadna Bordas Bruch
2n fadrí: Ían Soler Pino