El web de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès ha estrenat el Portal de Transparència, un espai on es mostren diversos documents i dades per a una millor informació al ciutadà. El nou apartat del web municipal, al que es pot accedir des de transparencia.pratsdellucanes.cat i des d’una pestanya habilitada a la pàgina principal de www.pratsdellucanes.cat, ofereix dades actualitzades sobre la informació institucional i organitzativa, normativa i actes jurídics, contractació, informació econòmica i convenis i subvencions, entre d’altres.

Uns punts que s’han adaptat per complir amb la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern i per a convertir-se en una eina digital de consulta ciutadana per a la informació i transparència de l’activitat municipal. D’aquesta manera, el conjunt de la ciutadania pot exercir el seu dret d’accés a la informació pública.

El nou portal que anirà actualitzant tot els apartats periòdicament, segons ha explicat laregidora de comunicació i societat de la informacióAnna Plans, inclou tota la informació que els ajuntaments tenen l’obligació de publicar i posar a disposició de la ciutadania.

El consistori pradenc és dels poc més de 30 ajuntaments, dels 947 que té Catalunya, que ha rebut el Segell Infoparticipa, que certifica la qualitat de la comunicació pública local i la transparència, des de la primera entrega d’aquest distintiu el 2013.

Així, el web municipal, amb més del 90% dels indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, és actualment el setè poble més petit del país en haver rebut el guardó.

Per obtenir el Segell, el web es va analitzar a partir de 41 indicadors que responen a quatre pilars bàsics que fan referència a la informació sobre els representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius, la gestió dels recursos municipals i les eines de participació que s’ofereixen als habitants del municipi.

La voluntat de l’actual equip de govern és seguir treballant per fomentar aquesta transparència i aconseguir tenir un ajuntament amb parets de vidre, metafòricament parlant.

Plans ha recordat que a part de la transparència també es vol fomentar la participació ciutadana i per aquest motiu, explica que des del mateix web es pot accedir a la bústia ciutadana en què tothom pot enviar les seves aportacions que seran respostes per l’equip de govern i que haurien de servir per millorar el dia a dia al nostre poble.