Aquesta matinada una desena de persones han arrancat llaços grocs, la pancarta de suports al presos polítics penjada a l’Ajuntament de Prats de Lluçanès i han pintat diverses banderes espanyoles al poble en un acte vandàlic contra la llibertat d’expressió. Veïns del poble que han presenciat aquest acte, han alertat als Mossos d’Esquadra que, a hores d’ara, estan investigant els fets. Un gest de corresponsabilitat pel qual l’equip de govern s’ha mostrat molt agraït.

L’Ajuntament de Prats denuncia l’atac contra la llibertat d’expressió i és per això que s’emprendran accions legals per denunciar-ho als Mossos. Paral·lelament, l’equip de govern s’ha posat en contacte amb les persones representants de les entitats locals sobiranistes i la resta de grups polítics amb representació al consistori per poder-se trobar demà, la majoria dels quals ja ha confirmat assistència.

Jordi Bruch, alcalde de Prats de Lluçanès, referma el suport als presos, exiliats i represaliats polítics i per això denuncia que els actes vandàlics viscuts que atempten la llibertat d’expressió no poden passar desapercebuts. Bruch afirma que s’exigiran responsabilitats perquè es prenguin totes les mesures necessàries contra les persones responsables de la coacció de la llibertat d’expressió.