Inauguració de la plaça Perot Rocaguinarda

Disset joves de Prats de Lluçanès han participat durant aquest mes de juliol a la tercera edició del Voluntariat Jove, un projecte de civisme i cooperació que implica els nois i noies del poble a fer una acció concreta, en un espai concret de Prats.

Enguany, l’activitat principal amb què han estat treballant els nois i noies ha estat la remodelació de la plaça Perot Rocaguinarda. Els joves van dissenyar i pintar un mural amb el nom de la plaça. A més, van repintar la barana, gronxadors i bancs d’aquest espai. Finalment, l’últim dia de remodelació, es va arreglar el jardí amb l’ajuda del jardiner del poble. Un conjunt d’actuacions que han aconseguit donar vida i revitalitzar la plaça.

El Voluntariat Jove però, va un pas més enllà, ja que civisme, cooperació i compromís amb el poble se sumen en aquest projecte. De fet, al llarg del mes de juliol els joves han estat cooperant i ajudant a algunes entitats del poble. Per exemple, tots els nois i noies van passar un matí al Centre de Dia, on van ajudar i dinamitzar activitats amb els avis i van fer un esmorzar conjunt.

En una altra jornada van acompanyar els nens i nenes de l’Escola Bressol La Pitota a refrescar-se a la piscina municipal. A més, tots els dijous estaven destinats a fer activitats esportives, entre elles van gaudir d’activitats esportives aquàtiques a la piscina, jocs a la plaça dels Països Catalans i, fins i tot, van dissenyar una gimcana per tot el poble.

Activitat a la Piscina Municipal amb els nens i nenes de l’Escola Bressol La Pitota

L’últim dijous del projecte, els joves van anar d’excursió al Parc d’Aventura Pedraforca, a Saldes, on van poder passar tot un matí d’esport i aventura amb ponts de mico, tirolines i ponts tibetans.

A la tarda, es va fer la inauguració de la plaça Perot Rocaguinarda, amb un berenar per a tothom. L’alcalde del municipi, Isaac Peraire, va ser-hi present i va fer entrega dels diplomes de participació als nois i noies.

Mural a la plaça Perot Rocaguinarda
Activitats al Parc d’Aventura Pedraforca