La proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius de Prats va ser la creació del camí educatiu i zona de lleure a l’avinguda de Rafael Casanova, amb un total de 157 vots per part dels pradencs i pradenques que van participar a la fase de votació dels pressupostos del 2020. Es preveu que el projecte presentat per l’AMPA de l’Escola Lluçanès comenci a prendre forma a finals d’aquest mes de març, si les condicions meteorològiques ho permeten.

Així, el 22 de març començarà l’adequació d’aquesta zona de passeig i la creació d’una zona de jocs educatius a l’àrea verda de l’avinguda de Rafael Casanova, entre el carrer Mossèn Isidre Castells i d’en Mateu Garreta, que uneix el centre urbà amb la zona esportiva i escolar. Podeu consultar el plànol del projecte aquí.

Aquest remodelat camí escolar es concep com un espai de relació familiar i social que podrà ser utilitzat per tothom i permetrà potenciar els beneficis de la natura en la salut i en el benestar de les persones amb una zona de pícnic, una zona lúdica que afavoreixi els aprenentatges significatius i permeti desenvolupar habilitats motrius, i una zona enjardinada i sorral.

El projecte, que ha estat treballat i consensuat per l’AMPA de l’Escola Lluçanès i l’Ajuntament, serà construït per Milanta, empresa de materials creatius per a l’educació.

L’adequació d’aquesta nova zona educativa i d’esbarjo també inclou una tanca verda per garantir la seguretat de l’espai. Una actuació que portarà a terme la brigada i el servei de jardineria municipal.