L’Ajuntament de Prats de Lluçanès se suma a la campanya d’emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament davant del conflicte a Ucraïna.

Les institucions i entitats especialitzades en campanyes d’emergència no aconsellen recollir material o menjar perquè el transport de materials cap a Ucraïna està sent molt difícil i els medicaments han de ser homologats pels diferents països.

Per tant, s’aconsella prioritzar les aportacions econòmiques engegades per les entitats especialitzades:

Aportacions al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament:

  • BBVA, codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
  • CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

El Fons Català facilita el full de Compromís per a entitats i col·lectius ciutadans i persones individuals.

Aportacions a Creu Roja Internacional:

Els recursos econòmics recollits a través de la crida d’emergència es destinaran a:

▪ Assistència en les rutes de fugida. Cobertura de necessitats bàsiques: alimentació, salut, higiene, atenció psicosocial, protecció, serveis sociojurídics de persones desplaçades forçades a països de primera acollida (Polònia, Hongria, Romania, Moldàvia i/o Eslovàquia).

▪ Es treballarà per identificar com poder desplegar assistència humanitària en origen: desplegament d’un dispositiu sanitari o humanitari ampli en territori ucraïnès.

▪ Es treballarà per a la identificació d’accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida, en un enfocament de cooperació de municipi a municipi.

Allotjament per a persones refugiades

Des del Departament d’Igualtat, Migracions i Ciutadania es treballa per facilitar l’allotjament de persones d’Ucraïna que ja siguin aquí o hagin d’arribar en les propoeres setmanes. Les persones que hi vulguin col·laborar poden posar-s’hi en contacte al correu electrònic comiteacollida.igualtat@gencat.cat o al telèfon 012.