Des de l’Ajuntament es demana responsabilitat i caràcter cívic en aquests moments d’excepcionalitat per tal de mantenir les condicions higièniques i de salubritat de la via pública i seguir fent una recollida òptima de residus al poble.

Tal i com va informar l’Ajuntament el servei de deixalleria ha reobert amb noves condicions de funcionament.Totes les persones que vulguin dipositar residus a la deixalleria hauran de trucar prèviament al telèfon 93 856 01 00 en horari d’oficina de l’Ajuntament, de dilluns a divendres, de 8 a 3 del migdia, i dimecres de 8 a 7 de la tarda. En cap cas s’acceptaran aportacions que no hagin estat prèviament registrades i autoritzades durant la trucada telefònica.

D’altra banda, segons ha informat Recollida de Residus d’Osona (RRO), durant els últims dies han augmentat el nombre d’usuaris que deixen les bosses obertes de la fracció orgànica dins dels cubells o sense cubell.

Per aquest motiu recordem que és obligatori treure la bossa de matèria orgànica ben tancada i dins del cubell tapat, per facilitar la feina dels operaris, evitar que els animals puguin obrir les bosses i n’escampin el contingut i reduir el risc de contagi.

Tota la població ha de dipositar compreses, bolquers i mocadors i tots els residus d’higiene personal en bosses ben tancades i resistents, és recomanable utilitzar dues bosses. La bossa amb els residus anteriors, podrà anar amb la fracció resta o rebuig dels residus domèstics sempre que estigui tancada hermèticament i introduïda en una altra bossa tancada hermèticament.

Pel que fa al calendari de recollida porta a porta, aquest continua sense cap modificació. S’aconsella però extremar la tria selectiva i tenir més cura que mai de no barrejar les fraccions.

Aprofitem per recordar que davant la manipulació dels cubells s’aconsella seguir també les mesures de seguretat i prevenció, com ara utilitzar guants, desinfectants a base d’alcohol i rentar-se les mans.

Ara que tenim més temps, tenim l’oportunitat de reciclar encara millor. Des de l’Ajuntament agraïm la responsabilitat i col·laboració de pradencs i pradenques per respectar les mesures preventives determinades.