Fotografia on es mostra l’actual estat de les dues finques, que properament s’unificaran.

En els propers dies començaran les obres per convertir la Farmàcia Vella en un nou pulmó verd a disposició de la ciutadania i on es promourà el coneixement, la cultura i la promoció econòmica. L’adequació de l’espai, a càrrec de la brigada municipal, permetrà unir els jardins de Cal Bach i els de la Farmàcia Vella amb una rampa per eliminar les barreres arquitectòniques.

L’alcalde Jordi Bruch recorda que la casa modernista, adquirida per l’Ajuntament a principis d’any, s’ha declarat Bé Cultural d’Interès Local per accedir a noves línies d’ajut per protegir i conservar la singularitat i el valor arquitectònic de l’edifici que forma part de la ruta modernista del poble.

Els jardins de la Farmàcia Vella, que s’annexaran als actuals de Cal Bach, es convertiran en un nou espai verd al centre del poble, amb arbres centenaris, zones de descans i espais de lectura. En total, més de 2.500 metres quadrats de zona verda a disposició dels pradencs i pradenques.

Els nous jardins municipals acolliran una zona temàtica de plantes remeieres i aromàtiques per promoure el coneixement i l’aprenentatge de la cultura etnobotànica, en un punt que durant anys va ser seu de la farmàcia del poble. A més, s’hi construirà una nova pèrgola perquè els elements florals i naturals donin continuïtat a uns jardins de Cal Bach molt deteriorats en els últims anys.

El nou pulmó verd serà lliure de barreres arquitectòniques i comptarà amb lavabos públics sense barreres, per avançar cap a un poble més igualitari i inclusiu.

Espai de dinamització social, cultural i econòmica 

Els nous jardins de la Farmàcia Vella permetran acollir esdeveniments de petit i gran format amb diversos accessos des del carrer de l’Orient, el passeig del Lluçanès i l’avinguda de Pau Casals.

En aquest sentit es construirà un escenari fix, obrint el ventall de possibilitats per programar cultura com ja es contempla en el nou Pla d’Acció Cultural del municipi. La Farmàcia Vella, doncs, serà un dels equipaments claus en el que ha de ser la nova illa cultural al centre del poble, a tocar del nou Teatre Orient.

Jordi Bruch recorda que el Pla d’Ordenament Urbanístic Municipal permet que una part d’aquest nou espai es pugui acabar destinant a la construcció d’una nova Biblioteca municipal que compleix els requisits que sol·licita la xarxa de la Diputació de Barcelona.

Seu de la memòria històrica local i de l’oficina de turisme  

Paral·lelament, a la que també serà la nova oficina de Turisme, s’hi oferirà un espai per visualitzar la memòria històrica local amb la voluntat que s’accedeixi a la veritat i a la justícia. Jordi Bruch detalla que el nou equipament permetrà traslladar part de l’exposició que actualment es troba a la Casa Museu Miquel Soldevila. “A dia d’avui a Prats de Lluçanès encara no es disposa d’un espai municipal de coneixement històric, on es reculli el llegat del passat i del present del poble. Serà en aquesta nova porta d’entrada per a les persones que ens visiten i per tothom qui vulgui aprofundir-ne en el seu coneixement”, afegeix.

Façana principal de la Farmàcia Vella
Façana posterior i jardins