Puntaires de Prats de Lluçanès brodant els domassos que lluiran a la plaça Vella

Aquesta Festa Major de Sant Vicenç que ja tenim a tocar, la plaça Vella de Prats de Lluçanès es convertirà en una sala expositiva de gran format per retre homenatge a les dones, a les puntaires, a les tradicions explicades des del punt femení. De la cura i la constància.

L’Ajuntament de Prats, sota la direcció artística de Konvent, ha treballat i revisat Sant Vicenç, des d’un vessant de regeneració, de poble i del que representa la festa. Per aquest motiu, la plaça Vella s’omplirà per primera vegada de domassos cosits per les Puntaires de Prats, amb la clara raó de treballar amb el poble i des del poble.

Els domassos eren els cobrellits i llençols més bonics de cada família, fets a mà, que es posaven als principals balcons i finestres per fer evident que el poble estava de festa, que volia entregar-se a la celebració.

Els domassos s’han recuperat i fet, amb la col·laboració necessària del grup de Puntaires de Prats de Lluçanès. Una raó més per posar al lloc el món rural femení, per donar força i valor a senyores, dones del poble, que des de fa més de 25 anys es troben cada setmana per cosir, per compartir, per sorgir autèntiques joies i mostrar-les per Catalunya. Elles són les nostres millors ambaixadores.

Per homenatjar el treball de totes aquestes puntaires a la plaça Vella també hi lluirà una fotografia gegant captada des de l’ull de la fotògrafa Montse Argerich. Una imatge gegant i central que marcarà la festa i farà que la Trencadansa i els ballets de Sant Vicenç brillin molt més gràcies a l’art de les puntaires de Prats de Lluçanès.