L’alcalde de Prats de Lluçanès, Jordi Bruch, ha presentat aquest dimecres al ple municipal l’aprovació del pressupost per a l’any 2023, que contempla una despesa de 4.150.232€. Aquesta xifra suposa un augment en gairebé 150.000€ respecte a l’exercici de 2021 (4 milions d’euros). Els comptes municipals s’han aprovat amb el suport dels grups de l’equip de govern (Junts per Prats i Movem Prats) i els vots contraris de l’oposició (ERC-Prats i RAP-República Activa de Prats).

El nou pressupost destina 1.540.700€ per a projectes d’inversió i transformació del poble. Entre els més destacats, hi ha la inversió de 952.900€ per substituir tot l’enllumenat públic de Prats de Lluçanès i de les infraestructures de propietat municipal. L’alcalde, Jordi Bruch, ha comentat que aquesta inversió va en la línia de l’estalvi energètic i la sostenibilitat que treballa l’Ajuntament. Bruch ha destacat que el canvi d’enllumenat suposarà un gran estalvi energètic i econòmic per al consistori.

L’alcalde ha definit els comptes com a “realistes i continuistes” i ha recordat que tenen en compte la congelació de les ordenances municipals per al 2023: “El passat mes d’octubre vam aprovar la congelació de tots els impostos municipals per donar aire a la ciutadania i no agreujar l’increment de costos que pateixen dia a dia degut a la inflació que travessa el país”, ha explicat Bruch.

Els comptes municipals del 2023 també contemplen inversions per valor de 320.000€ a la zona esportiva del poble. Una de les més importants (280.000€) és la que servirà per substituir la gespa del camp municipal de futbol i fer millores tècniques i de seguretat al conjunt de l’equipament. També, es destinen 10.000€ a la millora i arranjament de la piscina i 30.000€ a la renovació d’una de les pistes de tenis.

En l’apartat d’inversions, hi ha previstos 18.000€ per a la redacció del projecte de reforma de la plaça Nova. A més, es destinen 28.000€ a millores de la via pública i a la supressió de barreres arquitectòniques, 7.000€ a millores en parcs infantils, 16.800€ a camins veïnals i 4.000€ al projecte de la banda escolar de música.

A banda, els comptes mantenen l’aposta de potenciar el comerç i el teixit empresarial de Prats amb una partida per a promoció econòmica de 26.000€. De la mateixa manera, es dona continuïtat a les inversions en educació, entitats o habitatge entre d’altres.