El primer acte tindrà lloc el dissabte 7 de setembre, a partir de les 9 del matí, amb l’acció “Ho tornarem a fer tantes vegades com calgui”. Consistirà en la pintada conjunta de les parets del camp de futbol i de l’avinguda Pau Casals on es va atacar la llibertat d’expressió la matinada del diumenge passat, en murals que feien referència als presos i exiliats polítics, l’U d’Octubre, la comarca o el Correllengua, entre d’altres. L’acció es va decidir consensuadament ahir al vespre en una reunió promoguda per l’equip de govern amb representants de les entitats locals sobiranistes afectades pels actes vandàlics i la resta de grups polítics municipals.

D’altra banda, també es va decidir que a l’Ajuntament hi llueixi una nova pancarta en què també es recordi polítiques i represaliats a l’exili amb el lema: “Llibertat, ni presó ni exili” acompanyat d’un llaç groc.

Les activitats continuaran el diumenge 8 de setembre a les 11 del matí amb la presentació del llibre “34 dies de tardor i 1 de primavera. Diari de presó” de Meritxell Borràs a la Sala Cal Bach.

A les 12 del migdia a la plaça Sant Antoni de Perafita. Acte commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya; Homenatge a Jaume Puig de Perafita i els seus fills.
La jornada tancarà amb la Ballada de Sardanes a càrrec de la Cobla Osona, a la Plaça de la Roca Xica, a les 7 de la tarda.

El mateix dia de la Diada, engegarà amb la tradicional Ofrena Floral al monument de Rafael Casanova a les 11 del matí a Prats, on també es farà la lectura del manifest i on participaran els Bastoners Estelladors i els Gegants de Prats.

Seguidament, al voltant de 2/4 d’1 del migdia, marxaran els autocars de l’ANC cap a la manifestació de Barcelona. El Lluçanès ocuparà els trams 1 i 2 i ho farà acompanyat dels gegants Vicenç i Àgata amb la colla de gegants de Prats i els Estelladors de Prats. Si encara no ho heu fet, podeu reservar la vostra plaça d’autocar enviant un correu electrònic a: llucanes@assemblea.cat.

D’altra banda, recordem que les persones que no puguin baixar a Barcelona es podran concentrar a la plaça de l’Església de Prats.

L’alcalde de Prats de Lluçanès, Jordi Bruch, ha volgut agrair totes les mostres de suport rebudes en contra dels atacs feixistes del diumenge a la matinada al nostre municipi.