Amb un 92’31% de la puntuació, l’Ajuntament de Prats va rebre per tercer cop consecutiu elSegell Infoparticipa que acredita la qualitat de la comunicació pública i la transparència de l’administració en una certificació emesa a partir de l’informe elaborat per l’equip avaluador del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de laUniversitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La regidora de comunicacióAnna Plans, ha explicat que amb l’entrega d’aquest distintiu, el consistori pradenc es converteix en els poc més de 30 ajuntaments catalans, del 948 que té Catalunya, que ha rebut el Segell des que es va implantar el 2013 i es passa del 88% obtingut el 2013 a més del 92%. Així, Prats és dels pobles més petits, i l’únic del Lluçanès, en rebre el Segell i entre ajuntaments com el de Barcelona, Sabadell, Reus, Lleida, Manresa o Vic.

En aquesta edició, i a diferència dels anys anteriors, s’ha creat un Consell amb més representació cívica que institucional i en què s’han augmentat el nombre d’indicadors que es tenen en compte per tal d’obtenir el guardó. Així, s’ha passat de 41 a 52 punts per complir que es poden consultar a www.mapainfoparticipa.com.

El Segell Infoparticipa es va entregar aquest dimecres, 20 d’abril, al Born Centre Cultural amb la presència de Victòria Camps, presidenta del Consell Certificador; Ferran Sancho, rector de la UAB; i Jordi Foz, secretari de Transparència i Bon Govern de la Generalitat de Catalunya.

Plans explica que per obtenir el distintiu s’ha treballat intensament amb el tècnic de comunicacióIsaac Romero, per desenvolupar un portal de transparència  amb informació institucional i organitzativa, normativa i actes jurídiques, contractació i informació econòmica, entre d’altres, per tal que el ciutadà disposi de millor informació i més a l’abast tal com marca la llei 19/2015.

L’alcaldeIsaac Peraire, ha remarcat que la voluntat de l’actual equip de govern és seguir treballant per fomentar aquesta transparència i aconseguir tenir un ajuntament amb parets de vidre.

Podeu consultar un llistat amb tots els Ajuntaments que han rebut el distintiu aquí.