L’Ajuntament de Prats de Lluçanès impulsa una campanya de sensibilització i informació per conscienciar les persones propietàries de gossos de l’obligació de recollir les deposicions dels animals i netejar els orins que aquests facin a la via pública.

La campanya consisteix a col·locar cartells informatius en diferents carrers i punts del municipi on s’han detectat problemes relacionats amb les deposicions i els orins dels gossos.

Els cartells porten inscrits tres lemes: “La caca del teu gos és teva, recull-la”, “Practica el civisme i respecta el veïnat”, i “Millorar el civisme és cosa de tothom”. A banda, s’acompanyen de dues imatges gràfiques amb el senyal de prohibit, fent referència a les deposicions i als orins dels gossos a la via pública.

Els cartells informatius també es difondran a través dels canals oficials de comunicació de l’Ajuntament de Prats de Lluçanès, amb l’objectiu de fer arribar la campanya a un màxim nombre de persones.

La campanya vol interpel·lar a la responsabilitat de les persones propietàries dels animals a l’hora de recollir i netejar els excrements dels gossos. També vol transmetre la idea que la millora de la convivència i el civisme és una tasca que implica a tothom.

D’altra banda, cal recordar que l’Ajuntament de Prats de Lluçanès té instal·lats expenedors de bosses en diferents punts del municipi perquè les persones propietàries de gossos puguin recollir els excrements dels animals. Aquestes bosses no es poden utilitzar per a un ús domèstic.