Aquest dimarts a la tarda, la sala de plens de Prats de Lluçanès va acollir la presentació de la diagnosi del Pla Local de Salut de Prats de Lluçanès. Hi van participar la regidora d’Acció Social, Montserrat Juvanteny; la cap del Servei de Promoció de la Salut a la Catalunya Central de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, M. Dolors Coll; la directora de l’EAP Lluçanès, Rosa Besora, el doctor Miquel Casadevall i Sergio López de Joventot.

Durant els darrers mesos s’ha treballat en la diagnosi del Pla Local de Salut que podeu consultar aquí per detectar les fortaleses i mancances de salut del municipi i millorar, així la salut dels pradencs i pradenques. Podeu recuperar la xerrada completa en aquest enllaç.

El procés s’ha dut a terme a través de l’equip de salut comunitària de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Prats de Lluçanès, amb la col·laboració de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i l’Ajuntament de Prats de Lluçanès. També hi ha participat el grup motor de Salut Comunitària de Prats, format per col·lectius de diversos àmbits.

Tal com va exposar la regidora d’Acció Social, Montserrat Juvanteny, a través de la diagnosi s’han pogut detectar les necessitats en salut de la població de Prats. I ara, comença la part final del pla que determinarà les accions i les planificarà. Per fer-ho s’ha engegat un procés participatiu que consta d’un formulari amb l’objectiu de prioritzar quines problemàtiques o necessitats en l’àmbit de salut són més urgents i cal començar a planificar i invertir-hi temps i esforços.

Com s’hi pot participar?

Hi poden participar totes les persones a partir de 16 anys empadronades al poble. Per fer-ho cal respondre el formulari en línia que trobareu a l’apartat del web http://participacio.pratsdellucanes.cat/, clicant damunt del botó blau del Pla Local de Salut. També s’hi pot participar presencialment a tres punts del poble: a Cal Bach, a la Farmàcia Viver de Prats i a l’ABS Lluçanès. El termini per participar-hi finalitza el divendres 27 d’agost.

A continuació, podeu consultar les infografies que es van projectar a la presentació pública per explicar les principals necessitats detectades a la fase de la diagnosi.