Prats de Lluçanès disposa des d’aquesta setmana de quatre punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, situats al pàrquing de Cal Pelut.

Es tracta de dos equips, un de càrrega ràpida amb el qual qualsevol model de cotxe elèctric pot recarregar el 80% de la seva bateria en un temps d’entre 25 i 40 minuts aproximadament, i un altre de càrrega semiràpida. Els dos equips permeten carregar quatre vehicles simultàniament.

Per poder realitzar les recàrregues, els usuaris necessiten descarregar-se l’App Charge & Pàrking, propietat de Cargacoches, disponible a l’Apple Store i Google Play.

Amb aquest nou servei, l’Ajuntament vol promoure i incentivar la mobilitat sostenible mitjançant el vehicle elèctric al municipi. Aquesta mesura, també té com a finalitat ajudar a la reducció d’emissions de CO2, un dels gasos d’efecte hivernacle que es troba en major quantitat a l’atmosfera.

D’altra banda, es recorda que tal i com estableixen les bonificacions de les ordenances fiscals, els titulars de vehicles que produeixen emissions de CO2 inferiors a 92gr/km obtenen una bonificació del 75% sobre l’impost de vehicles de tracció mecànica.