La construcció del camí educatiu i zona de lleure a l’Avinguda Pau Casals ha estat la proposta guanyadora dels primers pressupostos participatius de Prats de Lluçanès que han tingut una participació del 12,2% (278 vots).

Amb 157 vots la proposta 4 és la que ha rebut més suport per part dels pradencs i pradenques que han participat a la fase de votació dels pressupostos. Així doncs els 10.000 euros de la partida dels pressupostos s’invertiran en millorar la zona de passeig i crear una zona de jocs educatius a l’àrea verda de l’avinguda de Rafael Casanova, entre el carrer Mossèn Isidre Castells i d’en Mateu Garreta, que uneix el centre urbà amb la zona esportiva i escolar.

Aquest remodelat camí escolar, es concep com un espai de relació familiar i social que podrà utilitzar tothom i permetrà potenciar els beneficis de la natura en la salut i en el benestar de les persones amb una zona de pícnic, una zona lúdica que afavoreixi els aprenentatges significatius i permeti desenvolupar habilitats motrius, i una zona enjardinada i sorral.

El segon projecte més valorat, amb 156 vots i només un de diferència respecte el projecte guanyador, ha estat la proposta 1 sobre la il·luminació de passos de vianants. L’equip de govern es compromet a millorar progressivament la il·luminació dels passos de vianants de forma sostenible.

En tercer lloc ha quedat la proposta 6, per la creació d’un accés sense barreres per banyar-se a la piscina municipal, que ha comptat amb un total de 141 vots.

El regidor de Participació, Isaac Romero valora molt positivament els resultats de participació que afavoreixen la qualitat democràtica local i agraeix la implicació dels pradencs i pradenques en aquesta primera edició dels pressupostos, que ha pogut continuar endavant malgrat les dificultat del moment derivades de la pandèmia.

Del 20 d’octubre al 23 de novembre, els pradencs i pradenques han votat i escollit entre els 8 projectes finalistes de forma telemàtica al web participacio.pratsdellucanes.cat i presencialment, a les diverses sessions a peu de carrer o a Cal Bach en horari d’oficina.

Podeu consultar els resultats de la votació al següent enllaç.