PLA DE MOBILITAT

El dia 30 de juliol del 2019 vàrem assistir a la reunió de Mobilitat proposada per l’equip de govern, la primera consulta participativa on tothom podia fer les seves aportacions. NOU MESOS més tard, sense més explicacions del procés de recollida de dades, creació d’informe o consulta al tècnic, l’arquitecte de l’ajuntament, es van donar quatre opcions per votar a la web. El que en principi semblaven quatre opcions, a la realitat era triar si s’habilitava el carrer de la Reforma en doble sentit i si el carrer Major s’obria parcialment al trànsit de 7 a 10 del matí, per tant quedava reduït a dues opcions.

Des del RAP entenem que el procediment emprat en aquesta consulta no és del tot participatiu, tenim idees molt diferents del que és i implica la PARTICIPACIÓ. En el procés ha mancat informació i explicacions per part de l’ajuntament i ha fet que una gran part del poble NO se senti partícip de les votacions.  

PLE 20 DE MAIG

El 20 de maig es va celebrar el Ple municipal, un ple llarg i amb molts punts a tractar. Volem destacar alguns punts que vàrem votar abstenció o en contra.

-Adquisició de Ca l’Andreuet: ja vam votar en contra en l’anterior ple, és una inversió sobtada d’un immoble que no és dins el pla de govern i que no té un projecte d’ús. A més a més, considerem que hi ha altres prioritats, com la situació econòmica dels pradencs i pradenques que ha patit a causa de la crisi de la COVID-19. Una subvenció econòmica digna i regular per les persones seria d’agrair, contemplant una modificació al pressupost de la partida de Ca l’Andreuet.

-POUM: Voldríem tenir tota la informació de tot allò que està malament al POUM per conèixer l’abast de les modificacions a realitzar.

-Modificació de la relació llocs de treball: Creiem que és necessària la plaça de dinamitzador sociocultural pel poble de Prats. Però trobem incongruent que aquest lloc de treball vagi lligat amb l’agent cívic, són dues professions totalment diferents. També pensem que una sola persona fent de dinamitzador, agent cívic i responsable del Local del Jovent, excedeix en hores la jornada laboral normal.

-Subvenció pel teixit empresarial comercial i serveis de proximitat: Agraïts de poder tenir aquesta petita subvenció, però trobem que és minsa. Hi ha pradenques i pradencs amb ingressos de 0€ durant els mesos de la COVID. Creiem que cal repensar la compra de Ca l’Andreuet perquè els diners es destinin a ajudes per a tot aquest sector empresarial, comercial, autònom…..

Creiem poc adient que abans de la votació al ple, es faci la publicació de la xerrada informativa de les bases de les subvencions. És una manca democràtica de respecte a les formacions polítiques de l’oposició, i per tant també als pradencs que van votar aquestes opcions, malgrat que es tingui majoria i el resultat de la votació del punt al ple sigui previsible.

MOCIÓ MUSEU SOLDEVILA

En el ple del 20 de maig vam presentar la moció per la promoció del Museu Miquel Soldevila, una proposta amb molta empenta cultural i turística, que no va ser aprovada perquè l’equip de govern (Junts i Movem) van votar en contra. Segons ells hi ha un estudi en marxa des de la Diputació.

Pensem que és un espai cultural amb molt potencial i en baix ús. Esperem que sigui una realitat que el museu es torni a reactivar. La nostra moció, activaria culturalment i econòmicament el municipi. És pública i voldríem que es tingui en compte en la valoració de la Diputació. https://twitter.com/RapPrats/status/1264982834860744705

PROPOSTA TEATRE ORIENT

Des del RAP volem aportar el nostre granet de sorra en la renovació del Teatre Orient, aportant idees de distribució i programació.

Esperem que es valorin les nostres aportacions, així com les presentades per altres vilatans, i puguem tenir un teatre versàtil i adequat per a tots els públics a Prats i per la comarca del Lluçanès.

Enllaç de la proposta: https://twitter.com/RapPrats/status/1264202708011175937

FESTA DE SANT JOAN I ELS ELOIS

Els grups municipals d’ERC Prats i RAP vam fer públic un comunicat conjunt amb relació a les Festes de St. Joan i els Elois 2020.

Expressem que com a representants de l’ajuntament creiem que hauríem de poder participar en totes les reunions on es prenen les decisions de les nostres festes,  tan emblemàtiques per tots els pradencs i les pradenques.

Us adjuntem l’enllaç del comunicat: https://twitter.com/RapPrats/status/1267537811097468930

Desitgem que tothom pugui gaudir d’una bona festa de Sant Joan i els Elois!