Al Ple ordinari d’aquest 20 de maig, vam presentar les següents PROPOSTES D’ACORD:

 -Moció municipi lliure de racisme

Demanàvem declarar Prats de Lluçanès lliure de racisme, garantint una acollida digna i integradora d’aquelles persones migrades que esdevinguin nous ciutadans i elaborar un pla d’acollida municipal.

Aprovada per unanimitat.

 -Moció vot telemàtic

Proposàvem crear una comissió que modifiqui les normatives per tal d’incloure el vot telemàtic, pel que suposa en la millora de la conciliació familiar i política dels càrrecs electes locals i en la racionalització dels horaris.

Aprovada per unanimitat.

 -Moció irregularitats monarquia

Manifestàvem el rebuig al sistema monàrquic espanyol. Demanàvem al Congrés dels Diputats la creació d’una comissió d’investigació i exposàvem que cal expressar suport a qualsevol iniciativa encaminada a denunciar l’opacitat de la monarquia espanyola i en favor de clarificar qualsevol presumpta irregularitat comesa per aquesta.

Aprovada per unanimitat.

 -Moció economia per la vida

Perquè cal un nou model productiu basat en la sobirania, la democratització, la relocalització, la mutualització, la redistribució de la riquesa i la transició ecosocial de les activitats econòmiques, dirigit a satisfer les necessitats econòmiques, socials i culturals i proporcioni salut, renda, cures, habitatge, alimentació, educació, proveïments energètics i protecció social universal, sol·licitàvem sumar-nos a la proposta del  cooperativisme català d’un “Pacte de país per una economia per la vida”.

Aprovada per unanimitat.

 -Moció reactivació econòmica

Impulsada pel Grup Municipal d’ERC-AM, amb aportacions de l’Equip de Govern i presentada conjuntament, proposàvem l’elaboració d’un PLA DE REACTIVACIÓ ECONÒMIC LOCAL, dotat pressupostàriament, orientat a un sistema d’Economia per la vida, posant al centre de l’acció les persones. També convocar la Taula per la Dinamització Econòmica.

Aprovada per unanimitat.

 La nostra voluntat és sumar perquè la situació requereix destinar-hi conjuntament l’esforç. Seguim a disposició de l’Equip de Govern i dels veïns.

CICLE PER LA REACTIVACIÓ ECONÒMICA

Han estat tres sessions que ens han servit per conèixer diferents fórmules per contribuir a la reactivació econòmica del municipi en la que seguirem treballant i que valorem molt positivament:

-“Autònoms, empreses, indústria, comerç. Propostes de futur”

-“Drets i oportunitats de les persones treballadores”

-“El Cooperativisme, una sortida de present i futur”