Avui 28 de juny, se celebra arreu del món el Dia Internacional de l’Orgull LGTB+, un dia de reivindicació pública per lluitar pels drets i la dignitat de les persones gais, bisexuals i transsexuals.

Actualment a molts països del món la diversitat sexual és castigada per les lleis i les autoritats. A altres ja ha estat acceptat a nivell legal. De totes maneres la societat segueix estant molt lluny d’acceptar la realitat de moltes persones. Es per això que encara és necessari reivindicar, ja que queda molt camí per fer per tal que tothom pugui viure la seva identitat, la seva sexualitat i el seu rol de gènere sense risc de patir cap agressió ni marginació.

Per tot això l’Ajuntament de Prats es referma amb els seu compromís amb el col·lectiu LGTBI+. Durant tota la jornada, es col·locarà una bandera LGTBI a la façana de l’Ajuntament de Prats i en aquest enllaç podeu consultar el manifest institucional de la diada.

A més, el Casal del Jovent acollirà l’activitat ‘Prats amb Orgull’ el proper dia 7 de juliol, un espai per reflexionar sobre la l llibertat de ser i estimar com es vulgui.

Per altra banda, us recordem que l’Ajuntament de Prats disposa del número de whatsapp d’igualtat al 633 19 88 21. Aquest canal de comunicació entre la ciutadania i la regidoria d’igualtat neix amb l’objectiu d’informar, assessorar sobre qüestions relacionades amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere i recollir incidències que hi poden estar relacionades.

A més a més, es busca que sigui una via fàcil per acompanyar/derivar als serveis adequats, de forma totalment confidencial si s’està patint algun tipus de discriminació o violència per raons de gènere.